back to top
9.1 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

1η Ανοιχτή Ημερίδα για τους συνεργάτες της Eurolife ERB

Την 1η Ανοικτή Ημερίδα εκπαίδευσης συνεργατών της, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, πραγματοποίησε η Eurolife ERB, συνεχίζοντας την υλοποίηση του 6ου ετήσιου προγράμματος «Advanced Program in Management for Insurance Executives».

Η ημερίδα διεξήχθη στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου, με συμμετοχή 80 συνεργατών και στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Πωλήσεων και Εκπαίδευσης της Eurolife ERB Ασφαλιστικής. Εισηγητής της ημερίδας «Χρηματοοικονομικές εξελίξεις και επενδυτικές αποφάσεις» ήταν ο Μιχάλης Αργυρού, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών (Reader in Economics) του Πανεπιστημίου του Cardiff και διευθυντής του Διδακτορικού Προγράμματος Οικονομικών του ίδιου ιδρύματος, ενώ παρευρέθηκε επίσης ο Δημήτριος Γεωργακέλλος, καθηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος.

- Advertisement -

Στόχος της ημερίδας ήταν να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη διαχρονική εξέλιξη των ιδιωτικών καταθέσεων, των αγορών κρατικών ομολόγων και της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη μέσα από την παρουσίαση οικονομετρικών ευρημάτων αλλά και την ερμηνεία αποτελεσμάτων.

Κατά τη διάρκεια του 1ου μέρους συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η νομισματική πολιτική στις αγορές κρατικών ομολόγων: OMT και QE, ενώ παρουσιάστηκαν υποδείγματα τιμολόγησης κρατικών ομολόγων προ και μετά κρίσης. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα συμπεράσματα για επενδυτικές αποφάσεις, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και δημοσιονομική/ διαρθρωτική πολιτική.

- Advertisement -

Στο 2ο μέρος ο κ. Αργυρού εστιάστηκε στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα αλλά και στα διδάγματα από την ευρωπαϊκή κρίση δημοσίου χρέους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: απασχόληση, παραγωγικότητα, ανταγωνιστικότητα.

Αναφορικά με την ημερίδα, ο γενικός διευθυντής Πωλήσεων & Εκπαίδευσης της Eurolife ERB Νίκος Δελένδας σημείωσε: «Η Eurolife ERB δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση ως επένδυση για το μέλλον των συνεργατών της, καθώς λειτουργούν και ως πρεσβευτές των αξιών της. Με δεδομένη την πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία του Ομίλου με το πρόγραμμα “Advanced Program in Management for Insurance Executives”, που υλοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για τον αρτιότερο σχεδιασμό και λειτουργία του προγράμματος.

»Άλλωστε, για όλους εμάς στη Eurolife ERB η χάραξη μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής αποτελεί συνάμα την ουσία της δράσης μας, καθώς, βασική προτεραιότητα μας είναι η ποιότητα των υπηρεσιών μας για τους ίδιους τους πελάτες μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Eurolife FFH: Ολοκληρώθηκε ο α’ κύκλος της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας σε συνεργασία με το Πα.Πει.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος ακαδημαϊκός κύκλος εκπαίδευσης για το πρόγραμμα «Βασικές Αρχές Management και Αποτελεσματικής Διοίκησης

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ημερίδα για την Ιδιωτική Σύνταξη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πραγματοποίηση της διαδικτυακής Ημερίδας με θέμα: «Ιδιωτική Σύνταξη - Η ανάγκη, οι προκλήσεις, τα εργαλεία και οι ευκαιρίες»

ΣΕΣΑΕ: “Δεοντολογία, Ισότητα & Συμπερίληψη”

Με μεγάλο ενδιαφέρον και εντυπωσιακή συμμετοχή ανταποκρίθηκαν τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στην πρόσκληση του ΣΕΣΑΕ για την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα

Με την παρουσία του CEO της ARAG Hellas, Δ. Τσεκούρα η ημερίδα συνεργατών στη Θεσσαλονίκη!

Το απόγευμα της Τετάρτης 15.05.2024 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης οργανώθηκε η δεύτερη συγκέντρωση των συνεργατών της ARAG Hellas για το 2024, εκτός Αθηνών.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης της Ακαδημίας Αθηνών για την «Κλασική Παιδεία στην Ελληνική Εκπαίδευση»

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και παραμένοντας πιστή στην δέσμευσή της

Eurolife FFH: Απόδοση 3.18% στα ομαδικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου

Και το 2024, η Eurolife FFH πρόσφερε σημαντικές αποδόσεις στα ομαδικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου στους ασφαλισμένους της

Νέες αυτοματοποιημένες διαδικασίες για ταχύτερη εξυπηρέτηση και άμεσες αποζημιώσεις

Η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά δυναμικά στην ψηφιακή εποχή, ολοκληρώνοντας μια σημαντική επένδυση σε σύγχρονες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου