“O ασφαλιστικός χώρος θα πρέπει να αναγνωρίσει και να ανταμείψει τον ρόλο του πραγματογνώμονα”

     Στις 17 Φεβρουαρίου 2024 στο ξενοδοχείο PRESIDENT στην Λεωφόρο Κηφισίας η Πανελλήνια Ένωση Πραγματογνωμόνων πραγματοποίησε το πανελλήνιο συνέδριο Πραγματογνωμόνων, την Γενική Συνέλευση των μελών της και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

     Σε μια λαμπρή εκδήλωση η Πανελλήνια Ένωση Πραγματογνωμόνων είχε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής εργασιακής πραγματικότητας. Προσκεκλημένοι της ήταν ο κύριος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο κύριος  Γιώργος Καββαθάς Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και ο κύριος Τελεβάντος Κωνσταντίνος, Γενικός Γραμματέας της Fédération internationale des Experts en Automobile (F.I.E.A.), της διεθνούς ομοσπονδίας Πραγματογνωμόνων οχημάτων. 

Με την βοήθεια των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Π. και των προσκεκλημένων της έγιναν αναπτύξεις θεμάτων και γόνιμες συζητήσεις με τα μέλη. Η θεματολογία περιστράφηκε γύρω από την λειτουργία ενός σύγχρονου Πραγματογνώμονα, τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σε μια εκρηκτική τεχνολογική εξέλιξη που παρατηρείται στο όχημα την τελευταία δεκαετία και τι οφείλει να κάνει προκειμένου να καταστεί σύγχρονος των εξελίξεων και όχι ουραγός. 

Σε ένα συνεχώς πιο απαιτητικό περιβάλλον ο σύγχρονος Πραγματογνώμονας αναλύει και χρησιμοποιεί τα νέα εργαλεία, παραμένει ενημερωμένος και αναβαθμίζει το know how της δουλειάς του με εξειδικευμένα σεμινάρια. Ταυτόχρονα με όλα αυτά παραμένει ανεξάρτητος και συνεπής στην ηθική που διέπει το επάγγελμά του και αυτοδικαίως απαιτεί η αμοιβή του να αντικατοπτρίζει την δουλειά που καλείται να φέρει εις πέρας. 

Σημαντική θέση πήρε το εγχείρημα πιστοποίησης του επαγγέλματος το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία. Παράλληλα, οι παρουσίες του Προεδρείου στην διεθνή ομοσπονδία Πραγματογνωμόνων με τακτά ταξίδια στο εξωτερικό, στοχεύει στον ύψιστο σκοπό της πανευρωπαϊκής πιστοποίησης του επαγγέλματος. Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας το Προεδρείο της Π.Ε.Π. πέτυχε την διεξαγωγή και την διοργάνωση του ετήσιου συνέδριου της διεθνούς ομοσπονδίας Πραγματογνωμόνων στη χώρα μας, σε διεθνές επίπεδο με συμμετέχοντες τα κράτη μέλη της ομοσπονδίας των Πραγματογνωμόνων, το οποίο θα διεξαχθεί τον Οκτώβρη.  

Παραμένει διάχυτη η πεποίθηση ότι ο Πραγματογνώμονας ανήκει στο μέλλον, μπορεί και πρέπει να προλαμβάνει και ακόμα και να προηγείται των εξελίξεων και ο ασφαλιστικός χώρος θα πρέπει να αναγνωρίσει και να ανταμείψει τον ρόλο του πραγματογνώμονα στην πραγματική του διάσταση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*