Κλ. Δημαρχιάδης: Μέσα στην νέα πραγματικότητα οφείλουμε να ξαναδούμε τον ρόλο μας

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης PANORMOS: SUCESS STORY ο πρόεδρος, κ. Κλήμης Δημαρχιάδης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που απασχολούν σήμερα την κοινωνία αλλά και την ασφαλιστική κοινότητα,  ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τον εκσυγχρονισμό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Πολύ σοβαρά θέματα απασχολούν την ελληνική κοινωνία  την επιχειρημτικότητα και κατ’ επέκταση της ασφαλιστική κοινότητα. Η ακρίβεια, η ενεργειακη κρίση, ο τραπεζικός δανεισμός, η ρύθμιση οφειλών, ο τρόπος ανάπτυξης των φόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα από τα πολύ σημαντικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. 

Σε αυτά αν αθροίσουμε στρεβλώσεις, αγκυλώσεις και χρονίζοντα προβλήματα της ασφαλιστικής αγοράς, εύκολα αντιλαμβανόμαστε τις αιτίες της συρρίκνωσης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, κίνδυνος που αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα χρόνια. Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα οφείλουμε να δούμε εκ νέου τον ρόλο μας ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, να επανασχεδιάσουμε το μέλλον, να εκσυγχρονίσουμε τις επιχειρήσεις μας, βασισμένοι σε καινοτόμα, δίκαια, διάφανα, αποτελεσματικά επιχειρηματικά μοντέλα, μέσω συνένωσης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και του ψηφιακού μετασχηματισμού που είναι απαραίτητος έτσι ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει όχι μόνο να επιβιώνουμε αλλά να αναπτυσσόμαστε σε υπάρχουσες και νέες αγορές που σίγουρα θα δημιουργηθούν.

Διαβάστε επίσης:

Μην χάσετε το PANORMOS SUCCESS STORY στις 14 Μαρτίου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*