insurance europe logo

H Insurance Europe για το κενό προστασίας από NatCat

Η Insurance Europe δημοσίευσε την απάντησή της σε Έγγραφο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) σχετικά με το κενό προστασίας από φυσικές καταστροφές, από την πλευρά της ζήτησης – τη διαφορά μεταξύ των συνολικών οικονομικών ζημιών και του ποσού που καλύπτεται από την ασφάλιση.

Στην απάντησή της, η Insurance Europe υποστηρίζει τη σημασία της αντιμετώπισης όλων των πτυχών του κενού προστασίας, συμπεριλαμβανομένων των πτυχών της ζήτησης, και σύμφωνα με τον θεσμό, κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει με συνεργατικό τρόπο. Η πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής, η οποία δημιουργεί πιο έντονα και συχνά καιρικά φαινόμενα, καθιστά αυτό το έργο πιο επιτακτικό από ποτέ.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποφευχθεί μια προσέγγιση «ενιαίου μεγέθους», ενώ οποιαδήποτε λύση για τη μείωση του κενού προστασίας θα πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες των μοναδικών χαρακτηριστικών κάθε χώρας. Τέλος, η Insurance Europe επαναλαμβάνει ότι η μείωση των κενών προστασίας απαιτεί επείγουσα μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Παράλληλα τονίζει την επείγουσα ανάγκη οι αρχές σε όλα τα επίπεδα – εθνικό, περιφερειακό και τοπικό – να υιοθετήσουν βαθιά μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή για τη μείωση της έκθεσης σε κινδύνους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*