Στόχος της Groupama να τοποθετηθεί στην πρώτη πεντάδα των ασφαλιστικών Ομίλων στην Ελλάδα

Λίγες μόνο μέρες πριν την έλευση του στην Ελλάδα (στις 20 Ιουλίου), η συνέντευξη του αναπληρωτή CEO του κορυφαίου Ασφαλιστικού Ομίλου  Groupama, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα της περασμένης Κυριακής, ξεκαθάρισε πολλά πράγματα για τον γαλλικό όμιλο.

Από το Παρίσι, ο Olivier Péqueux έστειλε στην Αθήνα σαφές μήνυμα ότι :

  1. ουδέποτε συζητούσε θέμα εξαγοράς της Groupama από άλλον ασφαλιστικό όμιλο στην Ελλάδα
  2. η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας οδηγεί την Groupama σε νέες επενδύσεις στη χώρα μας
  3. δεν απέκλεισε (το αντίθετο μάλιστα) το ενδεχόμενο εξαγοράς μιας από τις μικρότερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα

 

Διαψεύδοντας κατηγορηματικά φήμες και πληροφορίες της αγοράς, ότι υπήρχε συζήτηση με την Generali για το ενδεχόμενο πώλησης της Groupama Hellas,

ο Olivier Péqueux εξήγησε ότι η  Ελλάδα ξεχωρίζει πλέον στον επενδυτικό χάρτη της Groupama γιατί έχει αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν “positive outlook”, θετικές προοπτικές.

  • Επιστρέφει στην επενδυτική βαθμίδα.
  • Η κυβέρνηση ασκεί μια φιλοεπενδυτική, αναπτυξιακή οικονομική πολιτική.

Επιπλέον στον σχεδιασμό της Groupama, η Ελλάδα είναι μια μικρή ασφαλιστική αγορά με δυνατότητες μεγάλης ανάπτυξης.

Ενδεικτικά ανέφερε, ότι στη Γαλλία, το 95% των κατοικιών είναι ασφαλισμένο έναντι φυσικών καταστροφών και ζημιών.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό των ασφαλισμένων κατοικιών είναι λιγότερο από 15%.

Στόχος της Groupama είναι να τοποθετηθεί  στην πρώτη πεντάδα των ασφαλιστικών ομίλων στη χώρα μας. Σήμερα το μερίδιο αγοράς της Groupama είναι μικρό, της τάξης του 4%.

Η Groupama έχει ήδη κατακτήσει την πρώτη θέση στην Ρουμανική αγορά, είναι στην τρίτη ή τέταρτη θέση στην Ουγγαρία και στοχεύει ψηλά στην Κροατία, τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία

  • «Βασικό χαρακτηριστικό της Groupama Ασφαλιστική είναι η ποιότητα των υπηρεσιών μας και των εργαζομένων μας. Αυτό μας ξεχωρίζει σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε. Βασική στρατηγική στόχευση της Groupama Ασφαλιστική είναι να γίνει η Νο 1 εταιρεία προτίμησης στην Ελλάδα τόσο από τους συνεργάτες όσο και από τους τελικούς πελάτες, ακολουθώντας μια πολυκαναλική και πολυπροϊοντική προσέγγιση, διατηρώντας και ενισχύοντας την εξαιρετική ποιότητα των υπηρεσιών μας.
    Η τεχνολογία είναι ένα πολύ κρίσιμο συγκριτικό στοιχείο στη δουλειά μας και γι’ αυτό σκοπεύουμε να επενδύσουμε πολύ περισσότερο σε αυτόν τον τομέα, ειδικά στην Ελλάδα. Θα δημιουργήσουμε χρήσιμα και φιλικά προς τον χρήστη εργαλεία για να κάνουμε την ασφάλιση πιο ελκυστική και απλή. Θα αναπτυχθούμε τεχνολογικά όχι για να αντικαταστήσουμε το δίκτυο πωλήσεων, αλλά για να τους προσφέρουμε περισσότερα εργαλεία για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους…»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*