Πρόστιμο 3,3 εκατ. λιρών στη Mitsui Sumitomo Insurance επέβαλε η FSA

Σοβαρές παραλείψεις στην εταιρική διακυβέρνηση της ευρωπαϊκής μονάδας της Mitsui Sumitomo Insurance Co, διαπίστωσε η βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSA), με αποτέλεσμα να επιβάλει στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 3,3 εκατ. λιρών. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η FSA απαγόρευσε στον πρώην εκτελεστικό πρόεδρο της μονάδας, κ. Yohichi Kumagai, να εργάζεται στην εταιρεία και του επέβαλε πρόστιμο 119.303 λιρών. Σε ανακοίνωσή της η FSA ανέφερε ότι ο Kumagai απέτυχε να προσλάβει έναν επικεφαλής που θα διαχειριστεί την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα δεν φρόντισε να ανανεώσει την τεχνολογική υποδομή της Mitsui Sumitomo Insurance.

«Η διοίκηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τις επιχειρήσεις που χειρίζεται», αναφέρει ο κ. Tracey McDermott, αναπληρωτής διευθυντής της ρυθμιστικής αρχής, και προσθέτει ότι «αν και η εποπτική αρχή είχε επισημάνει τους κινδύνους στον κ. Kumagai, εκείνος απέτυχε να ανταποκριθεί επαρκώς».

Εκτός από τη Mitsui Sumitomo Insurance, η FSA, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, επέβαλε στην Coutts & Co, μια ιδιωτική τράπεζα που ανήκει στη Royal Bank of Scotland Group Plc, πρόστιμο 8,7 εκατ. λιρών το Μάρτιο, λόγω ανεπάρκειας στο σύστημα καταπολέμησης και ελέγχου της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Συστάσεις. για τον ίδιο λόγο. η εποπτική αρχή έκανε και προς την Bank of Scotland Plc. 

Τα στελέχη των τραπεζών πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρότερους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης, εκτιμά ο κ. Hector Sants, διευθύνων σύμβουλος της FSA. Στην περίπτωση μάλιστα της Sumitomo Mitsui. παρά τις σαφείς οδηγίες που έλαβε η εταιρεία από την FSA ότι η διαχειριστική δομή και η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου ήταν αναποτελεσματική. δεν υπήρξε άμεση ενέργεια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Mitsui Sumitomo, κ. Duncan Gallagher, η εταιρεία έχει λάβει σοβαρά υπόψη της τις παρατηρήσεις της αρχής και θεωρεί το ζήτημα πολύ σημαντικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*