Με παρέμβαση ΕΕΑ: Δεν ισχύει στην Α φάση για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση η ψηφιακή “κάρτα εργασίας”

Διευκρινίστηκε από το υπουργείο Εργασίας και μετά από παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ότι για την  ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τα γραφεία της δεν θα εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας η οποία θα ξεκινήσει να ισχύει για τις ασφαλιστικές εταιρείες από τις 16 Φεβρουαρίου όπως έχει ανακοινωθεί.
Για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ετέθη προσωρινά ζήτημα καθώς στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας που είχε ανακοινωθεί προ ημερών εμφανιζόταν στους υπόχρεους μαζί με τις ασφαλιστικές εταιρείες και  ΚΑΔ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Αυτό θα σήμαινε την ένταξη των γραφείων στην διαδικασία.
Το θέμα εντοπίστηκε άμεσα από το ΕΕΑ. Υπήρξε καίρια συντονισμένη παρέμβαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου, και του γγ κ. Δ, Γαβαλάκη σε συνεργασία και επικοινωνία με την ΕΑΔΕ. Έτσι και αποκαταστάθηκε το ζήτημα όπως διευκρινίστηκε οριστικά χθες σε συνομιλία του προέδρου του ΕΕΑ Ι. Χατζηθεοδοσίου με τους αρμόδιους του υπουργείου, οπότε και προς το παρόν η ασφαλιστική διαμεσολάβηση απαλλάσσεται της εφαρμογής ψηφιακής κάρτας εργασίας στην Α φάση της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*