Allianz – Ευρωπαϊκή Πίστη: Στόχος του νέου Οργανισμού να γίνει Market Leader

του Βάιου Κρόκου

Η συνειδητοποίηση περί ταύτισης της φιλοσοφίας και το deal με την Allianz φέρεται να έκλεισε ουσιαστικά στις 26 Ιουλίου του 2021, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Πίστης, κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο. Το ζήτημα δεν ήταν μόνο οικονομικό αλλά και θέμα φυσικής συνέχειας, εμπιστοσύνης και υπευθυνότητας απέναντι στους Συνεργάτες, στους εργαζομένους και τους ασφαλισμένους της εταιρείας.

Αν και υπήρξαν πολλές προτάσεις για την Ευρωπαϊκή Πίστη τα προηγούμενα χρόνια (ΗΠΑ, Κίνα, funds κλπ) το όνομα της Allianz έμελλε να είναι αυτό που θα αποτελεί τόσο εχέγγυο διασφάλισης όλων όσων έχουν επιτευχθεί 40+ χρόνια, όσο και παράγοντας ανάπτυξης την επόμενη μέρα.

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση της Allianz με επικεφαλής τον Oliver Bate δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για ανάπτυξη στη χώρα μας. Μάλιστα τις μέρες αυτές υπήρξαν διαβουλεύσεις με κυβερνητικά στελέχη με επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μεταξύ άλλων, τα γνωστά θέματα που απασχολούν το κλάδο: Η χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση, το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες είναι ανασφάλιστοι ή γενικότερα εκτεθειμένοι σε κινδύνους όπως οι σεισμοί κ.α.

Πλέον, το αποτύπωμα του γερμανικού κολοσσού αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο στη χώρα μας, με έμφαση στη καινοτομία και σε κλάδους που μπορούν αντικειμενικά να αναπτυχθούν λόγω θέσης της χώρας και δυνατοτήτων (ταξιδιωτική ασφάλιση, corporate ασφαλίσεις, ξενοδοχεία, κατοικία κ.α)

Αυτο επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Allianz. κ. Oliver Bate στη συνέντευξη Τύπου – αποκαλυπτήρια για το νέο σχήμα Allianz Hellas – Ευρωπαϊκή Πίστη, το οποίο σε κάθε περίπτωση θέλει να γίνει market leader στην ελληνική αγορά (όπως συμβαίνει δηλαδή και σε άλλες αναπτυγμένες αγορές του εξωτερικού).

Δεν παρέλειψε όμως να ευχαριστήσει τα στελέχη της εταιρείας και ιδιαίτερα τη κα Φιλίππα Μιχάλη, που βρίσκεται στον Όμιλο 25 χρόνια, ενώ επί ηγεσίας της η Allianz Ελλάδος είχε τα μεγαλύτερα ποσοστά ικανοποίησης πελατών.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως η Allianz παρέμεινε στην Ελλάδα – όταν άλλες εταιρείες του κλάδου αλλά και άλλων έφυγαν – υποστηρίζοντας διαχρονικά τους ασφαλισμένους, τις επενδύσεις και την αγορά (κούρεμα ομολόγων, χρηματοδοτήσεις αεροδρομίου – εθνικών οδών, Ολυμπιακοί Αγώνες κλπ)

Για την ώρα το νέο σχήμα κατέχει τη πρώτη θέση στις Γενικές Ασφαλίσεις, Πρωταρχικός στόχος είναι η ομαλή ενοποίηση των Οργανισμών, αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί σε ενδεχόμενο νέας εξαγοράς, σύμφωνα με τον κ. Bate. Σε κάθε περίπτωση, σήμερα, το νέο σχήμα καλείται να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία και των δυο, σε μια διαδικασία που αναμένεται ωστόσο να διαρκέσει 12 με 18 μήνες.

Ιδιαίτερες ήταν οι αναφορές επίσης του κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου για την εν λόγω συμφωνία και για άλλα κρίσιμα ζητήματα γύρω από τον κλάδο. Όπως σημείωσε:

-Από το 1977 ως σήμερα έχουν κλείσει 137 ασφαλιστικές εταιρείες, κυρίως από κακοδιαχείριση. Η επιτυχία με χρηστή διαχείριση αποδεικνύεται όλα αυτά τα χρόνια για την Ευρωπαϊκή Πίστη και η συμφωνία με την Allianz εξυπηρετεί το μέλλον και την ομαλή συνέχεια για ασφαλισμένους, εργαζόμενους και επενδυτές.

–Στόχος είναι η Allianz να αναπτυχθεί στην Ελλάδα όπως στο εξωτερικό, δηλαδή να κατακτήσει τη κορυφή. “Να μην υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην ασφαλίζουμε”, σημείωσε.

– Το ενοποιημένο δίκτυο συνεργατών θα απαριθμεί περί τα 7500 άτομα με σκοπό αυτό το νούμερο να αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθώς η νέα εταιρεία θα εξετάζει την διάθεση ακόμη περισσότερων προϊόντων και υπηρεσιών. Σαφής παραμένει η προτίμηση του στα δίκτυα (με 7,500 συνεργάτες) έναντι αποκλειστικών συνεργασιών με τράπεζες.

-Η θέσπιση φορολογικών κινήτρων σε κλάδους όπως η Ζωή και η Περιουσία είναι κάτι που θα οφελήσει τους πολίτες αλλά και τη Πολιτεία, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αύξησης της ασφαλιστικής συνείδησης, στηλιτεύοντας το γεγονός πως η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώνεται στα 4,5 δισ. ευρώ, όταν ο ετήσιος τζίρος για τυχερά παιχνίδια έχει εκτοξευθεί στα 22 δισ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*