Chemist doctor in ppe suit working at pc while lab technician bringing her blood samples. Team of scientists examining vaccine evolution with high tech for researching treatment against covid19 virus

ΠΕΦ: Τα οφέλη από επενδύσεις 520 εκατ. ευρώ φαρμακευτικών εταιρειών

Την πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομία του επενδυτικού Clawback τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας. Η πλειονότητα των 53 επενδύσεων ύψους 519,28 εκατ. ευρώ στις οποίες δόθηκε το «πράσινο φως» είναι ελληνικές επιχειρήσεις.

Το επενδυτικό clawback εντάχθηκε στη δράση «Μεταρρύθμιση του συστήματος clawback & συμψηφισμός του με ερευνητικές και επενδυτικές δαπάνες», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Συγκεκριμένα, το 85% των επενδύσεων υλοποιούνται από ελληνικές εταιρείες. Τα παραπάνω έργα εντάσσονται στο δυναμικό πλάνο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας για επενδύσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας.

Η ΠΕΦ επισημαίνει ότι τα χρήματα επανεπενδύονται στην χώρα, συμβάλλοντάς και στη συρρίκνωση του ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας. Στα οφέλη συγκαταλέγονται η κάλυψη των αναγκών από την εγχώρια παραγωγή φαρμάκων και η ενδυνάμωση της απασχόλησης με μόνιμες, εξειδικευμένες και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*