Δικαστική απόφαση: Kαταβολή του 50% μισθού σε ανεμβολίαστη υγειονομικό που βρίσκεται σε αναστολή

Προοπτικές για την αποζημίωση ανεμβολίαστων υγειονομικών σε μονάδες δημιουργεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως. Δεκτή έγινε αίτηση αναστολής εκτέλεσης απόφασης του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου που αφορούσε την αναστολή καθηκόντων μη εμβολιασμένης υπαλλήλου.

Συγκεκριμένα, η εργαζόμενη είχε αιτηθεί την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του νοσοκομείου, που της επέβαλε το ειδικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων λόγω μη εμβολιασμού της. Κατά το σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου, το νοσοκομείο  είναι υποχρεωμένο να της καταβάλλει το ήμισυ των καθαρών μηνιαίων αποδοχών της όλο το χρονικό διάστημα που τελεί σε αναστολή καθηκόντων. Σύμφωνα με το korinthos.tv, ο  δικηγόρος της εργαζόμενης Αλέξανδρος Γκουργιώτης το Εφετείο δικαίωσε την εργαζόμενη μητέρα τεσσάρων ανηλίκων τέκνων με μοναδικό εισόδημα της τον μισθό εκ της εργασίας της. Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή μπορεί να ανοίξει το δρόμο χιλιάδες υγειονομικών και άλλων εργαζομένων στα νοσοκομεία να διεκδικήσουν συνταγματικά τους δικαιώματα και δικαιώματα  κατά τις Διεθνείς Συμβάσεις και Νόμους. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι μέτρο είναι τιμωρητικό για αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της αναστολής  καθηκόντων των ανεμβολίαστων εργαζόμενων σε υγειονομικές μονάδες είναι σε εφαρμογή σχεδόν και ένα χρόνο με  τη διάταξη του άρθρου 206 του Ν. 4820/2021. Στις δηλώσεις του ο δικηγόρος υπενθύμισε πως από τη 1η Σεπτεμβρίου 2021, στο  Νοσοκομείο  τέθηκαν σε αναστολή περισσότεροι από 50  εργαζόμενοι μεταξύ αυτών  επιστήμονες,  έμπειροι εργαζόμενοι, μητέρες πολύτεκνες, αλλά και ζευγάρια υγειονομικών που δεν είχαν άλλους πόρους για να ζήσουν κ.ά. Ο δικηγόρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να μπει τέλος στην οικονομική εξάντληση της εν λόγω ομάδας εργαζομένων και ότι η Δικαιοσύνη  από την πλευρά της  με βάση την απόφαση αυτή εφαρμόζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους θα δικαιώσει και τους υπόλοιπους.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*