Πως δουλεύουν οι ασφαλιστικές και πως επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή;

Σχετίζεται η κλιματική αλλαγή με την οικονομία; Γιατί οι κεντρικές τράπεζες ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή; Πως δουλεύουν οι ασφαλιστικές εταιρείες; Γιατί η κλιματική αλλαγή αποτελεί πηγή κινδύνων, αλλά και ευκαιριών; Γιατί οι πόλεις θα επηρεαστούν περισσότερο από ό,τι η ύπαιθρος από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής; Τι είναι οι πράσινες επενδύσεις;

Σε αυτά κι άλλα κομβικά ερωτήματα απαντά τεκμηριωμένα και με σαφήνεια η Τράπεζα της Ελλάδος, μέσα από μία καινοτόμα περιοδική έκθεση στο Μουσείο της ΤτΕ (σ.σ. οδός Αμερικής 3) με τίτλο: «Οικονομία και Κλίμα: Handle with care».

Το “IW” ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον υποδιευθυντή του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης, επιμελητή της έκθεσης κ. Εμμανουήλ Κορδάκη, ο οποίος μας εξήγησε πως μέσα από μία ψηφιακή-διαδραστική περιήγηση ο επισκέπτης της έκθεσης ενημερώνεται πολύπλευρα για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, τις οικονομικές συνέπειες (και) για τη χώρα μας.

Μέσα από monitors αφής, ο επισκέπτης μπορεί να λάβει πολλές πληροφορίες, μεταξύ αυτών και για τις ασφαλιστικές εταιρείες που διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στη διαχείριση του μείζονος προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.

Η κλιματική αλλαγή αφορά άμεσα τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η ΤτΕ έχοντας την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες των διεθνών οργανισμών και παράλληλα προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τα οφέλη της ασφάλισης περιουσίας έναντι των ζημιών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.

 

 

 

 

 

Η έκθεση διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας,  τη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών, τη Διεύθυνση Τεχνικής και Διοικητικής Υποστήριξης, τη Διεύθυνση Πληροφορικής, τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης, τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, τη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος, τη Διεύθυνση Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων, το Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών και την Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*