Τι θα ισχύει για τα παιδιά στην εστίαση

Με self tests θα μπορούν να εισέλθουν στους μικτούς χώρους εστίασης τα παιδιά το επόμενο διάστημα. Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί ώστε για τα παιδιά να αλλάξει το καθεστώς του απαιτούμενου διαγνωστικού ελέγχου και  να κάνουν self-tests, όχι  rapid test ή PCR.  Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 «επειδή θεωρείται αρκετά άδικο και για τα παιδιά 1-12 ετών, που δεν έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού, αλλά και για παιδιά ηλικίας 12-17, που είναι λογικό, είναι ακόμα χαμηλά τα ποσοστά, για να μην υπάρχει αυτή η επιβάρυνση».

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη πρόκειται για «μια υπέρμετρη αδικία για γονείς, οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι και έχουν το παιδί 1-11 ετών ή ακόμα και 12-17 που υπάρχουν εμβόλια για αυτές τις ηλικίες». Ο ίδιος σχολίασε σχετικά με τον εγκεκριμένο εμβολιασμό των παιδιών, «αντιλαμβανόμαστε ότι εκεί ακόμα χρειάζεται αρκετή δουλειά να γίνει για να πειστούν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά».

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*