Κορυφαία στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς ανοίγουν τα χαρτιά τους στο Insurance Intermediaries Forum 2021

Στο Panel ΙΙ με θέμα «Κύκλος Εργασιών – Προοπτικές: Νέα παραγωγή και καλύψεις» του Insurance Intermediaries Forum 2021 με συντονιστή τον δημοσιογράφο Βάιο Κρόκο, ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΕΑ, Πρόεδρος GAMA Global Hellas, Ιδρυτής της Life Plan Insurance, αναφέθηκε στις προσδοκίες ανάπτυξης του κλάδου στο πλαίσιο των θετικών προοπτικών για την ελληνική οικονομία. Όπως ο ίδιος επεσήμανε: «Καλές οι νέες προκλήσεις και προϊόντα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις βασικές καλύψεις, καθώς ο μέσος Έλληνας υπολείπεται σε καλύψεις και μακροχρόνιες αποταμιεύσεις». Ανέφερε επίσης ότι η προσωπική διαμεσολάβηση είναι ο τρόπος για να αυξήσουμε τις εργασίες μας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες προς τον πελάτη μας.

Ο κ. Νίκος Γεωργόπουλος, Cyber Privacy Risks Insurance Advisor, Cromar Insurance Brokers LtdLloyds Cover Holder, ανέφερε ότι η πανδημία άλλαξε τους κανόνες και τους κινδύνους. «Σίγουρα υπάρχουν ευκαιρίες τουλάχιστον για τα 3-4 επόμενα χρόνια. Ωστόσο απαιτείται αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας. Μεγάλη ευκαιρία και στόχο αποτελεί η εμπέδωση από τους πελάτες, της αναγκαιότητας  ασφάλισης», επεσήμανε. Ο ίδιος ανέφερε στην αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των καταναλωτών για την αντιμετώπιση της ασφάλισης ως υποδομή. Όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αναφέρθηκε στις ανάγκες ύπαρξης δικλείδων ασφαλείας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Καλημέρης, Corporate and Car Manufacturers Manager, Allianz Ελλάδoς, ανέφερε ότι η πανδημία έχει ευαισθητοποιήσει σε θέματα υγείας, όπως και στην αύξηση των καταθέσεων, δημιουργώντας θετικές προοπτικές. Όπως επεσήμανε, υπάρχει τώρα η ευκαιρία να ανοίξει η «βεντάλια» των διαμεσολαβητών από άποψη παραχόμενων υπηρεσιών. Ο ίδιος εκτίμησε ότι στο μέλλον ιδιαίτερο ασφαλιστικό ενδιαφέρον θα παρουσιάσει ο τομέας του real estate, όπως και ο τομέας της αστικής ευθύνης και το cyber security. Όσον αφορά τον κλάδο αυτοκινήτου, επισημάνθηκε ότι έχει πιεστεί πάρα πολύ το ασφάλιστρο και το περιθώριο κέρδους, ωστόσο αναμένεται άνοδος των ασφαλίσεων. Δηλαδή περισσότερες ασφαλίσεις με χαμηλότερο μέσο όρο ασφάλιστρου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νικόλαος Α. Μακρόπουλος: Διακεκριμένος Ηγέτης στην ελληνική ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Μ. Τζωρτζωρής στο iifo21: Επανερχόμαστε σε ρυθμούς 2019, έκρηξη ασφαλιστικής παραγωγής την επόμενη δεκαετία

Μαργαρίτα Αντωνάκη στο iifo21: Πωλήσεις και διανομή θα επηρεαστούν από την τεχνολογική εξέλιξη

Ι. Χατζηθεοδοσίου στο iifo21: Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή