Ευνοϊκή ρύθμιση για οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Την υπό προϋποθέσεις διαγραφή αμφισβητούμενων οφειλών, οι οποίες είχαν βεβαιωθεί πριν από την λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για ασφαλισμένους με παράλληλη απασχόληση έως το 2016, προβλέπει διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας.

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της 17ης Μαΐου, αποκαλύπτει ότι η διαγραφή των αμφισβητούμενων οφειλών είναι εφικτή εφόσον προκύπτει ‘‘εύλογη αμφιβολία’’ για το αν έπρεπε να είναι ασφαλισμένοι σε δύο ή περισσότερα Ταμεία, αν υπάρχουν αντικρουόμενες διοικητικές ή δικαστικές αποφάσεις και εφόσον υπάρχει πλήρης ασφάλιση κατά την ίδια περίοδο για την οποία δεν υπάρχουν οφειλές.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως πρόκειται για ρύθμιση που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους αλλά και αγρότες και θα λύσει διαμάχες και αμφισβητήσεις ετών που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης αλλά και ταλαιπωρούν ασφαλισμένους. Το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει, επίσης, ασφαλιστικές διατάξεις αλλά και τη νέα αρχιτεκτονική των προστίμων για την ανασφάλιστη εργασία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*