omilos iatrikou athinon logo

Ιατρικό Π. Φαλήρου: Επιτυχημένες επεμβάσεις με τη μέθοδο DIS-LIGAMYS για ρήξη προσθίου χιαστού

Πρωτοποριακή μέθοδος Δυναμικής Ενδοσυνδεσμικής Σταθεροποίησης (DIS) – LIGAMYS για τη ρήξη προσθίου χιαστού συνδέσμου εφαρμόζεται στο Ιατρικό Π. Φαλήρου από τον Γιώργο-Γρηγόρη Σ. Καραχάλιο, Χειρουργό Ορθοπαιδικό – Ειδικό Αθλητίατρο, Διευθυντή Β’ Ορθοπαιδικής – Αθλητιατρικής Κλινικής, και την ομάδα του.

H μέθοδος αυτή είναι μία καινοτόμα τεχνική, κατά την οποία, μετά από ρήξη προσθίου χιαστού, διατηρείται ο ίδιος ο φυσικός σύνδεσμος, χωρίς να αντικαθιστάται με μόσχευμα. Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται σε πρόσφατη ρήξη, όπου “συρράπτονται“ τα ράκη του συνδέσμου και τοποθετείται ένας ειδικός μηχανισμός στην κνήμη. Έτσι, προσφέρεται το κατάλληλο μηχανικό και βιολογικό περιβάλλον ώστε να επουλωθεί ο κομμένος πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος, επιτυγχάνοντας διατήρηση της αίσθησης ισορροπίας του γόνατος και ταχύτερη και πληρέστερη λειτουργική αποκατάσταση.

Η DIS – LIGAMYS  έχει δοκιμασθεί και εφαρμόζεται από το 2011 αρχικά στην Ελβετία και Γερμανία, με κλινικά αποτελέσματα καλύτερα της κλασικής συνδεσμοπλαστικής.

«Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του LIGAMYS και η επίσημη πλέον αναγνώριση του Ιατρικού Π. Φαλήρου και της ομάδας μας, ως ένα από τα πιστοποιημένα χειρουργικά κέντρα στον κόσμο και μοναδικό στην Ελλάδα» δήλωσε ο Δρ. Καραχάλιος «συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός περίπου έτους από τις πρώτες επεμβάσεις στην Ελλάδα, όπου στον τακτικό επανέλεγχό τους φάνηκε κλινική και απεικονιστική (στη μαγνητική τομογραφία) επούλωση του συνδέσμου».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*