Μαργαρίτα Αντωνάκη

Μ. Αντωνάκη, ΕΑΕΕ: Ο πήχυς σκαρφάλωσε πολύ ψηλά

της Ελενας Ερμείδου

 Η ραγδαία πτώση των υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης έκανε τους πολίτες να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και να συνειδητοποιήσουν τις ανάγκες τους. H ασφαλιστική συνείδηση έχει αρχίσει να αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό στους έλληνες πολίτες. Θέλουν να ασφαλιστούν ιδιωτικά, να αγοράσουν ιδιωτικές καλύψεις συμπληρωματικές των δημοσίων παροχών, αυτό δεν συνεπάγεται, όμως ότι τι έργο των ασφαλιστών είναι πιο εύκολο. Αντίθετα ο πήχυς έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά, τόνισε η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, Μαργαρίτα Αντωνάκη στο συνέδριο του ΠΣΑΣ.

Η αγωνία του πολίτη για το μέλλον και την ασφάλιση του τόνισε για άλλη μία φορά αποτυπώνεται στην έρευνα που διεξήγαγε η MRB για την ιδιωτική ασφάλιση. Ο πολίτης βλέπει τις πραγματικές του ανάγκες από τις ελλείψεις που βγάζει το κοινωνικό σύστημα υγείας. Δεν δείχνει πλέον εμπιστοσύνη στο δημόσιο σύστημα υγείας, ούτε στα ασφαλιστικά ταμεία. Κάτι, το οποίο δεν συνέβαινε παλαιότερα είναι το γεγονός ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό εμπιστοσύνης τους προς τους διαχειριστές κεφαλαίων.

Η μεταστροφή του πολίτη προς την ιδιωτική ασφάλιση είναι εντυπωσιακά σημαντική, ωστόσο για να διατηρηθεί και να αυξηθεί η τάση αυτή θα πρέπει ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης να συνεχίσει να αναβαθμίζεται ποιοτικά.

Προς την κατεύθυνση αυτή βήματα έχουν γίνει από την ΕΑΕΕ και την ΤτΕ και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

«Ο πήχυς», όπως υπογράμμισε η κα Αντωνάκη «έχει ανέβει πολύ ψηλά», συμπληρώνοντας ότι οι αλλαγές που έρχονται στο κλάδο είναι μεγάλες και ο ασφαλιστής θα πρέπει να πείσει τον ασφαλισμένο για την χρησιμότητα των καλύψεων του.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*