Σήμερα κληρώνει για τις Ιχθυοκαλλιέργειες

Σήμερα το μεσημέρι (Δευτέρα 15 Ιανουαρίου) εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 74,98% της ΝΗΡΕΑΣ και του 79,61% της ΣΕΛΟΝΤΑ που κατέχουν οι 4 συστημικές τράπεζες.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού βρίσκονται τα 8 σχήματα του τελικού καταλόγου (shortlist) που προέκυψε μετά την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών.

Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των υποψηφίων που θα καταθέσουν τελικά δεσμευτική προσφορά θα είναι μικρότερος. Δεν αποκλείεται βέβαια το ενδεχόμενο να υπάρξουν συμμαχίες σχημάτων.

Οι δεσμευτικές προτάσεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών θα περιλαμβάνουν προσφορές και για τις δύο εταιρείες, με χωριστές αποτιμήσεις.

Αυτό που αναμένεται στο τέλος της διαδικασίας είναι ότι και οι δύο προς πώληση εταιρείες θα καταλήξουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, ο οποίος στη συνέχεια θα προχωρήσει στη συγχώνευσή τους σε ενιαίο σχήμα.

Με την ολοκλήρωση του σταδίου της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών, η διαδικασία περνά στη φάση της τελικής αξιολόγησης από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του διαγωνισμού. Ως προς το διάστημα που θα απαιτηθεί για την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή, εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς εκτιμούν ότι η «επόμενη» μέρα δεν αναμένεται πριν από την άνοιξη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*