lloyd's of london

Lloyds: Με εκπλήξεις τα οικονομικά αποτελέσματα του 6μήνου

της Ελενας Ερμείδου

Στο 100% πλησίασε ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα των Lloyds του Λονδίνου το πρώτο, εξάμηνο 2016, σε μία χρονική περίοδο που η κερδοφορία των (αντ)ασφαλιστικών αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και απειλείται με περαιτέρω πτώση. Ωστόσο, τα Lloyds πέτυχαν να γράψουν τις υψηλότερες αποδόσεις επί των επενδύσεων, μετά από πολλά έτη κυρίως από καθημερινές τις αξιολογήσεις των ομολόγων και τα κέρδη από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ειδικότερα, στο πρώτο εξάμηνο 2016, ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα της Ασφαλιστικής Αγοράς του Λονδίνου διαμορφώθηκε στο 98% ξεπερνώντας, ακόμα, και το 100% για ορισμένες γραμμές παραγωγής. Τα Lloyds έγραψαν τις υψηλότερες αποδόσεις επί των επενδύσεων μετά από χρόνια στις 1,1 δις στερλίνες, το ύψος των οποίων εκπροσωπεί το 1,8% συνολικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 62,5 δις στερλινών έναντι 52,5 δις το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους. Ωστόσο, το αποτέλεσμα στο underwriting υποδεικνύει ότι οι διαχειριστές κινδύνων θα πρέπει να αναμένουν σκληρές διαπραγματεύσεις κατά τις ανανεώσεις σε ορισμένες γραμμές παραγωγής.

Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα σημείωσαν αύξηση 5% στις 16,3 δις στερλίνες από 15,5 δις στερλίνες το πρώτο εξάμηνο του 2015. Τα κέρδη προ φόρων στα 1,46 δις. στερλίνες έναντι 1,2 δις το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι αποδόσεις των κεφαλαίων στο 11,7% έναντι 10,7% το πρώτο, εξάμηνο 2015

Το αποτέλεσμα στο underwriting στα 206 εκατ. στερλίνες από 1,1 δις στερλίνες, καταγράφοντας κατακόρυφη πτώση. Υπενθυμίζεται, το 2014, το αποτέλεσμα στο underwriting ήταν 1,2 δισ στερλίνες.

Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα στο 98%. Τα συγκρίσιμα στοιχεία από το 2012  μέχρι το 2016 έχουν ως εξής: : 88,7%, 86,9%. 87,4%, 89,5% .

Το 100% ξεπέρασε στις αντασφάλειες, κλάδος περιουσίας, ατυχημάτων, στις ναυτασφαλίσεις, στην ενέργεια, αυτοκίνητο και τις ασφαλίσεις αεροσκαφών. .

Οι απαιτήσεις έναντι καταστροφών διπλασιαστήκαν με τα αποθέματα να μειώνονται στο 1/3, ωστόσο ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα έφτασε στο 98% από 89,5%.

Οι ανταγωνιστές των Lloyds στο κομμάτι αυτό είναι 11 εταιρείες από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τις Βερμούδες. Αυτές είναι οι : Chubb, AIG, Arch, Everest Re, Hannover Re, Mapfre, Munich Re, Partner Re, SCOR, Swiss Re και XL.

Η ομάδα αυτή ανακοίνωσε δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα 95,1% το πρώτο εξάμηνο συγκριτικά με το 98% που ανακοίνωσαν τα Lloyds. Αντίστοιχα, πέρυσι, ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα της ομάδας των ανταγωνιστών διαμορφώθηκε στο 92,7% έναντι 89,5% για τα  Lloyds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*