Πτώση 7% στα ασφάλιστρα του κλάδου Πυρός

Νέα πτώση της τάξης του 7% καταγράφηκε στα ασφάλιστρα του κλάδου Πυρός κατά το α΄ τρίμηνο του 2016, με τις ασφαλιστικές εταιρείες να χάνουν έσοδα, όχι μόνο λόγω του αρνητικού περιβάλλοντος που περιορίζει τα διαθέσιμα κεφάλαια των επιχειρήσεων για ασφαλιστικές καλύψεις, αλλά και λόγω του επιθετικού ανταγωνισμού που παραμένει στα χρόνια της ύφεσης μια από τις βασικότερες πληγές της αγοράς.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι παράγοντες του κλάδου, οι πτωτικές τάσεις στην τιμολόγηση συνεχίσθηκαν και κατά το β΄  εξάμηνο  του έτους για τους μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους.
Υπολογίζεται ότι από την πρώτη περίοδο της κρίσης μέχρι και σήμερα στα ασφάλιστρα του κλάδου Πυρός έχει καταγραφεί, σωρευτικά, μείωση ασφαλίστρων που φθάνει το 40%.
«Ο κλάδος ακολουθεί καθοδική πορεία και αυτό δεν πρέπει να το αποδίδουμε μόνο στην κακή συγκυρία ή τα capital controls, αλλά και στο γεγονός ότι η αγορά δεν βάζει όλες τις δυνάμεις της ώστε να κρατήσει τη θέση της» δηλώνει στο IW ο κ. Σίμος Ξηρογιαννόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΕΜΑ, και ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη της μεσιτικής διαμεσλάβησης.
Όπως σημειώνει, γεγονός είναι ότι δεν υπάρχουν νέοι κίνδυνοι και ως εκ τούτου  δεν καταγράφεται ανάπτυξη ικανή να δώσει ώθηση στην αγορά που θα αυξήσει την παραγωγή. Όλοι  στρέφονται στην υπάρχουσα πίτα για να κρατήσουν τα έσοδά τους, πρέπει όμως να υπάρξει αυτοσεβασμός» τονίζει, για να προσθέσει: «Ας μην κυνηγάμε την ουρά μας, αναλαμβάνοντας κινδύνους που δεν «βγαίνουν»».
Ο ίδιος προειδοποιεί επίσης ότι «δεν πρέπει να υπάρξουν «παρατράγουδα». Αυτό δεν θα ωφελήσει κανέναν. Ούτε τις ασφαλιστικές εταιρείες, ούτε τους διαμεσολαβούντες, ούτε, φυσικά, τους ασφαλισμένους. Επιβάλλεται, η αγορά να αποφύγει μια τέτοια περιπέτεια» συμπληρώνει.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*