Στη Βουλή οι αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ

Χωρίς εναέρια μέσα παραμένει εδώ και τέσσερις μήνες το ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα οι αεροδιακομιδές ασθενών να γίνονται με ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και μεταγωγικά της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα 3 ελικόπτερα που έχουν απομείνει στον φορέα βρίσκονται παροπλισμένα λόγω βλαβών, το ένα λόγω αναγκαστικής προσγείωσης και τα άλλα δύο λόγω παλαιότητας, όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα το ίδιο το Υπουργείο Υγείας (εδώ), ομολογώντας στην πραγματικότητα την απουσία πόρων για την επισκευή τους.

Το θέμα αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς το Υπουργείο Υγείας οι βουλευτές του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας (Λάρισας), Γιώργος Αμυράς (Β΄ Αθηνών) και Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης), στηλιτεύοντας παράλληλα τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

topotami-logo«Το Υπουργείο Υγείας για άλλη μια φορά αρκείται στο να διαπιστώνει τα προβλήματα –ανεξάρτητα από το εάν τα δημιούργησε η παρούσα συγκυβέρνηση ή τα παρέλαβε– αντί να προωθεί λύσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές, σημειώνοντας ότι το πρώτο ελικόπτερο καθηλώθηκε το 2006, το δεύτερο τον Ιούνιο του 2012 και το τρίτο το Σεπτέμβριο του 2015. Για το τελευταίο, μάλιστα, αναφέρουν πως θα έπρεπε να έχει προϋπάρξει 3ετής προγραμματισμός της συντήρησης-επισκευής του, όπως άλλωστε είχε παραδεχτεί από μόνη της η Αριστοτέλους.

«Το Ποτάμι ζητά απαντήσεις» τονίζουν οι τρεις βουλευτές και ζητούν «να υπάρξει καλύτερη οργάνωση του συστήματος, συντονισμός και διάσωση της απαξιωμένης περιουσίας».

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο το πλήρες κείμενο της ερώτησης: http://goo.gl/PRtt0v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*