“Πιέσεις” στις ασφαλίσεις περιουσίας

Οι μειώσεις ασφαλίστρων, η απαξίωση τιμών ακινήτων και η απροθυμία ασφάλισης πλήττει και το 2015 τις ασφαλίσεις που σχετίζονται με την Περιουσία.
Όπως επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς, η βαθιά πλέον κρίση την οποία βιώνει η οικονομία υποχρεώνει μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών να περικόπτουν δαπάνες σχετικές με τις ασφαλίσεις, δαπάνες οι οποίες αφορούν στην κάλυψη ακινήτων και εξοπλισμών, ενώ πιέζουν τις ασφαλιστικές εταιρείες να περιορίσουν τα τιμολόγιά τους.
Παράλληλα, περικόπτουν και τον αριθμό των καλύψεων, ενώ ο τελικός λογαριασμός γίνεται επί αξιών ακινήτων κατά πολύ χαμηλότερων (έως και 40%) έναντι αυτών που ίσχυαν το 2008.
Συνεπεία των ανωτέρω, στο πρώτο δίμηνο του έτους οι τρεις κλάδοι που σχετίζονται με την Περιουσία καταγράφουν πτώση εσόδων, με την παραγωγή ασφαλίστρων να μειώνεται κατά 11,9% στα 100 εκατ. ευρώ από 113 εκατ. ευρώ που ήταν το πρώτο δίμηνο του 2014.
Στο εξεταζόμενο διάστημα, ο κλάδος Πυρός εμφανίζει απώλειες 10%, ο κλάδος Λοιπών Ζημιών Αγαθών παρουσιάζει καθίζηση 18% και ο κλάδος Χρηματοοικονομικών Απωλειών (απώλειες κερδών) καταγράφει πτώση 5,5%.
Κύκλοι της αγοράς τονίζουν στο IW ότι, η φθορά που έχει υποστεί ο τομέας είναι μεγάλος, με αποτέλεσμα το δραματικό περιορισμό των περιθωρίων κέρδους των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ, όπως επισημαίνουν, πλέον χάνονται και οι δυνατότητες περαιτέρω μειώσεων στα ασφάλιστρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*