Φεύγει ο Μ. Χατζηδημητρίου από τη MetLife

Αλλαγή ηγεσίας για τη MetLife Ελλάδος και την περιφέρεια Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης, ανακοίνωσε ο πολυεθνικός όμιλος, κάνοντας γνωστή την απόφαση του κ. Μιχάλη Χατζηδημητρίου, να συνταξιοδοτηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κ. Michel Khalaf, πρόεδρος του Europe, Middle East and Africa του ομίλου, σε επιστολή του προς τους γενικούς διευθυντές της περιοχής που έχει ως έδρα της την Ελλάδα, τονίζει ότι ο κ. Χατζηδημητρίου, θα αποχωρήσει από την εταιρεία στο τέλος του έτους, μετά από 32 χρόνια επιτυχημένης καριέρας στη MetLife και στην Alico.

«Γνωρίζω και έχω συνεργαστεί άμεσα με τον Μιχάλη πολλά χρόνια, και είχα την τύχη να ωφεληθώ από την τεράστια εμπειρία του, την επιχειρηματική του διορατικότητα, καθώς επίσης και από την φιλία του και τις καλές του συμβουλές. Είναι, αυτό που ονομάζουμε ένας αληθινός “gentleman”, ένας εξαιρετικός ηγέτης, καθώς και ένας ισχυρός υποστηρικτής των αξιών που ενστερνιζόμαστε σαν εταιρία και σαν Περιφέρεια» αναφέρει ο Michel Khalaf, στην επιστολή του, με την οποία επίσης προαναγγέλλει διοικητικές αλλαγές, στα πλαίσια μίας νέας περιφερειακής οργανωτικής δομής του ομίλου στην Ευρώπη, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2015.

Πρόκειται για αλλαγές που αποφασίσθηκαν κεντρικά, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του ομίλου με σκοπό την καλύτερη προσαρμογή του στο Solvency II.

Ο σχεδιασμός αυτός προβλέπει τη μετατροπή των θυγατρικών εταιρειών στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό Οικονομικό χώρο, σε υποκαταστήματα της MetLife Europe Limited (MEL) και της MetLife Europe Insurance Limited (MEIL), με εξαίρεση την Πολωνία και την Ελλάδα.

Όπως εξηγεί, έδρα των δύο νέων συστημάτων θα είναι το Δουβλίνο. Η MEL και η MEIL θα υποστηρίζουν τις Δυτικοευρωπαϊκές εταιρίες σε Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες έχουν ήδη γίνει υποκαταστήματα, οι εταιρίες σε Βουλγαρία, Τσεχία και Σλοβακία βρίσκονται στη διαδικασία μετατροπής τους σε υποκαταστήματα, ενώ άλλες τρεις αγορές – Κύπρος, Ουγγαρία και Ρουμανία – θα μετατραπούν σε υποκαταστήματα μέχρι το τέλος του 2015.

Παράλληλα, αναδιοργανώνεται και η περιφέρεια του ΕΜΕΑ, που από 1η Ιανουαρίου 2015 θα περιλαμβάνει τρεις υπό-περιφέρειες:

– Τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη / Western & Central Europe (WCE) –όπου εντάσσονται οι Βουλγαρία, Κύπρος, Τσεχία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ιβηρική, Ρουμανία, Σλοβακία, και το Ηνωμένο Βασίλειο.
– Την Ανατολική και Νότια Ευρώπη / Eastern & Southern Europe (ESE) όπου εντάσσονται οι Ελλάδα, Πολωνία, Ρωσία και Ουκρανία
– Μέση Ανατολή και Αφρική / Middle East & Africa (MEA) όπου εντάσσονται οι Αίγυπτος, Κόλπος, Ιορδανία, Λίβανο, Σαουδική Αραβία και Τουρκία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*