ΕΒΕΑ: Η σημασία της διαμεσολάβησης

«Λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις απέναντι σε ένα σύστημα απονομής δικαιοσύνης που παραμένει δύσβατο αλλά και χρονοβόρο δίνει ο θεσμός της διαμεσολάβησης. Είναι μία εναλλακτική μέθοδος με την οποία τα αντιμαχόμενα μέρη, μέσω μιας κοινά αποδεκτής διαδικασίας και σε ουδέτερο τόπο, με την παρουσία και την απαραίτητη βοήθεια ενός τρίτου προσώπου της επιλογής τους, τον διαμεσολαβητή, καταλήγουν σε μια κοινά αποδεκτή επίλυση της διαφοράς τους μέσω μιας συμφωνίας που θα ικανοποιεί τα συμφέροντά τους.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, επισημαίνοντας ότι για τον λόγο αυτό το Επιμελητήριο ανέλαβε να παρέχει αυτήν την υπηρεσία στα μέλη του, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα ενός εξειδικευμένου φορέα.
Σήμερα, το ΕΒΕΑ και συγκεκριμένα το Τμήμα Διαιτησιών και το Κέντρο Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του ΕΒΕΑ και με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ». Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, ενώ βασικοί εισηγητές ήταν ο κ. Ιωάννης Δρυλλεράκης, Δικηγόρος, Διαιτητής, Πρόεδρος του ΣΔΕΕ, ο κ. Σταύρος Βαρδαλάς, Δικηγόρος, Διαιτητής, Νομικός Σύμβουλος ΕΒΕΑ, η κα. Αλεξία Κουκκούλλή, Δικηγόρος, Διαιτητής, Διαμεσολαβήτρια, η κα. Σταυρούλα Μοσχίδου, Δικηγόρος, Διαιτητής, Διαμεσολαβήτρια και η κα. Πολυξένη Τσιτσώνη, Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια.
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στην ημερίδα ήταν: «Διαιτησία – Θεσμική Διαιτησία ΕΒΕΑ – Διαιτητική Ρήτρα», «Τραπεζικές Διαφορές», Πνευματική, Βιομηχανική Ιδιοκτησία, Εμπορικά Σήματα», ενώ πραγματοποιήθηκαν και ανοιχτές συναντήσεις με Διαιτητές και Πιστοποιημένους Διαμεσολαβητές.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και η υπεύθυνη ενημερωτικών δράσεων της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κα. Χριστίνα Καραϊτίδη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*