Ν. Μακρόπουλος: Η προσαρμογή είναι μονόδρομος

Στη μεταβατική φάση στην οποία βρίσκεται η ελληνική ασφαλιστική αγορά εστίασε ο Νικόλαος Μακρόπουλος, Μέλος Δ.Σ. & Πρόεδρος στην Επιτροπή Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος & Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος στην Ευρώπη Ασφαλιστική, χτες στο συνέδριο.
«Ο τρόπος» είπε «που λειτουργούσαμε στο παρελθόν – κι αυτό αφορά τόσο τις ασφαλιστικές εταιρίες όσο και τους διαμεσολαβητές- έχει πλέον αλλάξει». Όπως δήλωσε «με το Solvency θα δούμε πολλές συγχωνεύσεις και εξαγορές, που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερα σχήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν θετικά για τον καταναλωτή. Η προσαρμογή είναι μονόδρομος». Υπογραμμίζοντας τα περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα στάθηκε στους τρεις βασικούς προαπαιτούμενους πυλώνες: «Θεωρώ πως για να πάμε μπροστά χρειάζονται βασικά τρία πράγματα: Προσαρμογή, συνεργασία, εκπαίδευση – επαγγελματισμός.

Ήδη βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο, η πλήρης εφαρμογή του Solvency II θα γίνει από 1.1.2016, όμως η αγορά μας εδώ και χρόνια βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας. Πρέπει να συνεργαστούν η Πολιτεία, η Εποπτική Αρχή, οι ασφαλιστικές εταιρίες, οι διαμεσολαβητές μέσω των θεσμικών τους οργάνων, τα Επιμελητήρια αλλά και άλλοι που θα παίξουν ρόλο στο νέο περιβάλλον όπως εταιρίες Συμβούλων και εταιρίες αξιολόγησης. Επιπλέον, οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τον πελάτη με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό. Να γνωρίζουμε καλά τη δουλειά μας, να εξυπηρετούμε, να είμαστε εκεί για τον καταναλωτή. Να τον πείσουμε για την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητα της Ασφάλισης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*