Η ΠΟΑΔ ενημερώνει τους καταναλωτές για τις αλλαγές στον κλάδο αυτοκινήτου

Στις δύσκολες συνθήκες στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούν οι διαμεσολαβούντες όσον αφορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο στον κλάδο αυτοκινήτου αναφέρεται σε ενημερωτική επιστολή προς τους ασφαλισμένους της η ΠΟΑΔ.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία «δυστυχώς οι αρμόδιοι Φορείς, που ερήμην μας πήραν τις αποφάσεις αυτές, δεν έλαβαν υπ΄ όψιν τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι και δεν θέλησαν να δώσουν χρόνο αναμονής για την προσαρμογή της Αγοράς, παρέλειψαν δε να ενημερώσουν το καταναλωτικό κοινό για τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει η ελάχιστη καθυστέρηση ή αδυναμία στην εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων».

Η ΠΟΑΔ εφιστά την προσοχή στα εξής:

• Η ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου δεν γίνεται πλέον αυτόματα, αλλά επιτρέπεται μόνο αφού προηγηθεί η είσπραξή του.

• Έχει αυστηρά περιορισμένη διάρκεια, γεγονός που σημαίνει ότι ισχύει για όσο διάστημα ορίζεται με ακρίβεια στο ασφαλιστήριο.

• Η καθυστέρηση στην πληρωμή του ασφαλίστρου αφήνει ανασφάλιστο το όχημα από την επομένη με τους γνωστούς κινδύνους που συνεπάγονται.

• Καταργείται το σήμα ασφάλισης και θα πρέπει το ασφαλιστήριο να βρίσκεται πάντοτε στο όχημα μαζί με την εξοφλητική απόδειξη για να αποδεικνύει στα Αστυνομικά όργανα, την ασφαλιστική κάλυψη.

«Κατόπιν αυτών και σύμφωνα με τα ισχύοντα βάσει του Ν. 4261/14 επισημαίνουμε ότι:
Δεν μένουμε ούτε για μία ώρα ανασφάλιστοι. Δεν θέτουμε ούτε για μία ώρα τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας σε κίνδυνο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*