back to top
4 C
Athens
Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2026

Σύμβαση ΕΔΟΕΑΠ και με την «Ευρωκλινική» για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη

Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας (ιατρικές επισκέψεις-διαγνωστικές εξετάσεις) και δευτεροβάθμιας περίθαλψης (έξοδα νοσηλείας και αμοιβές ιατρών) προσφέρει στους ασφαλισμένους του ο ΕΔΟΕΑΠ μέσω της σύμβασης που υπεγράφη με το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ευρωκλινική» στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα καλύπτονται οι ιατρικές επισκέψεις σε όλες τις ειδικότητες τόσο σε τακτική (με προγραμματισμένα ραντεβού) όσο και σε επείγουσα βάση με άμεση και πλήρη κάλυψη από τον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και οι βιοχημικές και ακτινολογικές διαγνωστικές εξετάσεις με συμμετοχή όπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό, 5% ή 15%. Μετά από επίμονη διαπραγμάτευση συμφωνήθηκε η εν λόγω συμμετοχή, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020, να είναι μηδενική για τον ασφαλισμένο στο εν λόγω θεραπευτήριο.

- Advertisement -

Ισχύει, επίσης, προνομιακός τιμοκατάλογος τόσο για τις υπόλοιπες κοστολογημένες κρατικά εξετάσεις (υπερηχογραφήματα, ακτινογραφίες, μοριακοί έλεγχοι, βιοδείκτες, καρδιολογικές εξετάσεις, γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις κ.α. ειδικές), όσο και για τις ακοστολόγητες κρατικά εξετάσεις.

Ο Οργανισμός εξασφάλισε προκαθορισμένες τιμές «κλειστών πακέτων» για τα χειρουργικά και παθολογικά περιστατικά, δημιουργώντας σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

- Advertisement -

Για τη νοσηλεία τους οι ασφαλισμένοι καλύπτονται εξολοκλήρου (έξοδα νοσηλείας και αμοιβές ιατρών). Εξαιρούνται, οι παιδιατρικές νοσηλείες, χημειοθεραπείες, μελέτες ύπνου, οφθαλμολογικές επεμβάσεις-πράξεις και καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες καλύπτονται μέχρι ορισμένου ύψους, σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική του Οργανισμού.

Επισημαίνεται ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είχε οφειλές 1,250 εκατ. ευρώ στην «Ευρωκλινική» και για αυτό είχε δεσμευθεί το (κεντρικό) κτήριο του Οργανισμού (Σισίνη 18, Αθήνα). Το κτήριο αποδεσμεύθηκε και περιήλθε στην κύρια κυριότητα του ΕΔΟΕΑΠ (Σεπτέμβριος 2019) κατόπιν εξόφλησης με σημαντική έκπτωση, ύστερα από επίπονες και σκληρές διαπραγματεύσεις της νυν διοίκησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στον ΕΔΟΕΑΠ – Μια πράξη αγάπης και ζωής

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Ελπίς», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οργανισμού

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ από την Affidea

Η Affidea καλύπτει πλήρως τη συμμετοχή ως το τέλος του έτους, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων συνεργασίας με τον Οργανισμό

Σύμβαση ΙΑΣΩ με ΕΔΟΕΑΠ για περίθαλψη 30.000 εργαζομένων στα ΜΜΕ

Σύμβαση με τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης & Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), το Ταμείο των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό κλπ), υπέγραψε ο Όμιλος ΙΑΣΩ.

Test Covid -19 σε ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές

Ο ΕΔΟΕΑΠ, πάντοτε στο πλευρό των  ασφαλισμένων του και στηρίζοντας την ανάγκη για αδιάλειπτη λειτουργία των ΜΜΕ, ανακοινώνει ότι καλύπτει το κόστος για τη διενέργεια test Covid-19 σε προληπτική βάση, για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη επάνοδο των εργαζομένων – αμέσων μελών από τις  διακοπές, με έμφαση σε αυτούς που απασχολούνται στην «πρώτη γραμμή» της Ενημέρωσης.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 29/12 έως 2/1

Πώς θα καταβληθούν 26.885.193,93 ευρώ σε 30.450 δικαιούχους

Ποιος φοβάται… τα Χριστούγεννα;

Για κάποιους τα Χριστούγεννα δεν έρχονται πάντα με «χρυσόσκονη», αλλά με άγχος, κούραση και πίεση

Red flags – Πώς να τις αναγνωρίσουμε πριν να είναι αργά

Σε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις υπάρχουν συμπεριφορές ή μοτίβα που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά – και ίσως χρειαστεί να προστατευτούμε

Βγαίνουμε… αλώβητοι από τα γιορτινά τραπέζια

Διατροφή και γιορτές των Χριστουγέννων: Είναι δύο αιώνιοι αντίπαλοι ή μπορούν με μικρά τεχνάσματα να μετατραπούν σε συμμάχους; 

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

ΓΕΜΗ: Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης και οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

The Cyber Boardroom Strategy: Η Νέα Στρατηγική Επιταγή για την Ψηφιακή Ηγεσία

Η καθολική εξάρτηση από την τεχνολογία μετατρέπει την κυβερνοασφάλεια από ζήτημα του τμήματος IT σε επιχειρηματικό στρατηγικό κίνδυνο

Κυκλοφόρησε ο νέος ετήσιος Οδηγός Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον κλάδο, με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη νέα χρονιά

Safe Deal: Ένα επιτραπέζιο δώρο με αξία ζωής!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και φρέσκα εγχειρήματα της χρονιάς, με την υπογραφή της Στέλλας Ζουλινάκη, επικεφαλής της Feel Safe Insurance Agents