back to top
13.9 C
Athens
Τετάρτη 1 Απριλίου 2026

Σύμβαση ΕΔΟΕΑΠ και με την «Ευρωκλινική» για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη

Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας (ιατρικές επισκέψεις-διαγνωστικές εξετάσεις) και δευτεροβάθμιας περίθαλψης (έξοδα νοσηλείας και αμοιβές ιατρών) προσφέρει στους ασφαλισμένους του ο ΕΔΟΕΑΠ μέσω της σύμβασης που υπεγράφη με το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ευρωκλινική» στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα καλύπτονται οι ιατρικές επισκέψεις σε όλες τις ειδικότητες τόσο σε τακτική (με προγραμματισμένα ραντεβού) όσο και σε επείγουσα βάση με άμεση και πλήρη κάλυψη από τον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και οι βιοχημικές και ακτινολογικές διαγνωστικές εξετάσεις με συμμετοχή όπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό, 5% ή 15%. Μετά από επίμονη διαπραγμάτευση συμφωνήθηκε η εν λόγω συμμετοχή, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020, να είναι μηδενική για τον ασφαλισμένο στο εν λόγω θεραπευτήριο.

- Advertisement -

Ισχύει, επίσης, προνομιακός τιμοκατάλογος τόσο για τις υπόλοιπες κοστολογημένες κρατικά εξετάσεις (υπερηχογραφήματα, ακτινογραφίες, μοριακοί έλεγχοι, βιοδείκτες, καρδιολογικές εξετάσεις, γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις κ.α. ειδικές), όσο και για τις ακοστολόγητες κρατικά εξετάσεις.

Ο Οργανισμός εξασφάλισε προκαθορισμένες τιμές «κλειστών πακέτων» για τα χειρουργικά και παθολογικά περιστατικά, δημιουργώντας σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

- Advertisement -

Για τη νοσηλεία τους οι ασφαλισμένοι καλύπτονται εξολοκλήρου (έξοδα νοσηλείας και αμοιβές ιατρών). Εξαιρούνται, οι παιδιατρικές νοσηλείες, χημειοθεραπείες, μελέτες ύπνου, οφθαλμολογικές επεμβάσεις-πράξεις και καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες καλύπτονται μέχρι ορισμένου ύψους, σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική του Οργανισμού.

Επισημαίνεται ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είχε οφειλές 1,250 εκατ. ευρώ στην «Ευρωκλινική» και για αυτό είχε δεσμευθεί το (κεντρικό) κτήριο του Οργανισμού (Σισίνη 18, Αθήνα). Το κτήριο αποδεσμεύθηκε και περιήλθε στην κύρια κυριότητα του ΕΔΟΕΑΠ (Σεπτέμβριος 2019) κατόπιν εξόφλησης με σημαντική έκπτωση, ύστερα από επίπονες και σκληρές διαπραγματεύσεις της νυν διοίκησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στον ΕΔΟΕΑΠ – Μια πράξη αγάπης και ζωής

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Ελπίς», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οργανισμού

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ από την Affidea

Η Affidea καλύπτει πλήρως τη συμμετοχή ως το τέλος του έτους, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων συνεργασίας με τον Οργανισμό

Σύμβαση ΙΑΣΩ με ΕΔΟΕΑΠ για περίθαλψη 30.000 εργαζομένων στα ΜΜΕ

Σύμβαση με τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης & Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), το Ταμείο των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό κλπ), υπέγραψε ο Όμιλος ΙΑΣΩ.

Test Covid -19 σε ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές

Ο ΕΔΟΕΑΠ, πάντοτε στο πλευρό των  ασφαλισμένων του και στηρίζοντας την ανάγκη για αδιάλειπτη λειτουργία των ΜΜΕ, ανακοινώνει ότι καλύπτει το κόστος για τη διενέργεια test Covid-19 σε προληπτική βάση, για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη επάνοδο των εργαζομένων – αμέσων μελών από τις  διακοπές, με έμφαση σε αυτούς που απασχολούνται στην «πρώτη γραμμή» της Ενημέρωσης.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σε ισχύ από την 1η Απριλίου η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Επηρεάζονται άμεσα περίπου 700.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, επιδόματα, παροχές και τριετίες

Εγκαινιάστηκε το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο «Κωνσταντοπούλειο»

Το έργο αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την εξυπηρέτηση σε ένα νοσοκομείο που κατά τη διάρκεια 24ωρης εφημερίας δέχεται 500+ ασθενείς

Κρίσιμη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ξάνθης λόγω μη λειτουργίας της ΜΕΘ

Το βασικό πρόβλημα αφορά την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, παρότι το νοσοκομείο διαθέτει κατάλληλες υποδομές

ΕΛΣΤΑΤ: Οι εθνικές δαπάνες υγείας το 2024 – Κοντά στο 5% η συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης

Η συνολική χρηματοδότηση των δαπανών υγείας αυξήθηκε κατά 5,1% σε σχέση με το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέα καμπάνια Anytime: Όταν η ασφάλιση σου επιτρέπει να συνεχίΖΕΙΣ την καθημερινότητά σου

Η εταιρεία προβάλλει μια σύγχρονη, συνδυαστική εμπειρία ασφάλισης, που γίνεται μέρος της καθημερινότητας ακολουθώντας τους γρήγορους ρυθμούς της

Εθνική Ασφαλιστική: Διπλές αποζημιώσεις και διπλοί μισθοί σε γραμματείς

Θετική εξέλιξη ύστερα από διαπραγματεύσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων με τη Διοίκηση

Διπλή διάκριση για τις υποδομές κυβερνοασφάλειας της Interamerican

Η εταιρεία δηλώνει στρατηγικά προσηλωμένη στην ψηφιακή ανθεκτικτότητα και στην αξιοποίηση τεχνολογιών που διασφαλίζουν προστασία και εμπιστοσύνη

Η Ελλάδα 2η στην ΕΕ στη μείωση θανάτων από τροχαία

Τι δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια το 2025

Έκτακτη προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα – Οδηγίες για ασφαλή οδήγηση

Δείτε το βίντεο με τις χρήσιμες συμβουλές της Εθνικής Ασφαλιστικής προς τους οδηγούς