back to top
31.8 C
Athens
Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Με τίτλο «Shaping the Future of Insurance», το συνέδριο φέρνει κοντά ηγετικά στελέχη εταιρειών, διαμεσολαβητές, θεσμικούς φορείς και την κοινότητα της καινοτομίας, με στόχο να αναδείξει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που διαμορφώνουν το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης.

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ). Στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε: «Το καλύτερο μέσο για να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις. Η φράση του Peter Drucker αποτυπώνει την κατάσταση στην ασφαλιστική αγορά, η οποία βρίσκεται σε μια από τις πιο καθοριστικές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Σήμερα οι αλλαγές δεν είναι γραμμικές, είναι καταιγιστικές. Οι νέες συνθήκες στην τεχνολογία, την οικονομία, το κλίμα και την ψηφιακή μετάβαση, συνδιαμορφώνουν ένα νέο περιβάλλον. Η έννοια του κινδύνου γίνεται πιο σύνθετη και πιο απαιτητική».

- Advertisement -

Όπως ο ίδιος τόνισε «Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αλλάζει και ο ρόλος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Απαιτούνται επαγγελματίες που κατανοούν σε βάθος το περιβάλλον, ενημερώνονται διαρκώς για τις εξελίξεις και αναλύουν ανάγκες, αξιολογούν κινδύνους και σχεδιάζουν λύσεις με ουσία και προοπτική.

Η αξία στην ασφάλιση δεν βρίσκεται μόνο στο προϊόν, αλλά στην γνώση που το συνοδεύει. Σε αυτό το πλαίσιο η ευρωπαϊκή συζήτηση για την αναθεώρηση της οδηγίας για την Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων IDD, αναδεικνύει μία νέα φιλοσοφία με επίκεντρο το value for money. Δεν αρκεί ένα προϊόν να είναι συμβατό με το κανονιστικό πλαίσιο. Πρέπει να αποδεικνύει ότι προσφέρει πραγματική αξία σε σχέση με το κόστος, τις καλύψεις και το τελικό όφελος για τον ασφαλισμένο. Πρόκειται για αλλαγή ουσίας, που επηρεάζει τον πυρήνα της διαμεσολάβησης».

- Advertisement -

Τέλος, επεσήμανε ότι «Ο ρόλος του μεσίτη ασφαλίσεων αναβαθμίζεται ουσιαστικά. Δεν είναι απλός ενδιάμεσος, αλλά ανεξάρτητος επαγγελματίας. Εξελίσσεται σε σύμβουλο διαχείρισης κινδύνου.

Μέσα από τον ΣΕΜΑ, την ΕΑΔΕ και την ενιαία συμμετοχή και των τριών βαθμίδων της διαμεσολάβησης, μεριμνούμε για την αναβάθμιση του κλάδου μας».

 

Photo credits: ©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος / PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τα μηνύματα της Γενικής Συνέλευσης του BIPAR και τι σημαίνουν για τον Έλληνα ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Σε μια εποχή όπου η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά καλείται να διαχειριστεί πρωτόγνωρες προκλήσεις, οι εργασίες της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του BIPAR

Ο Κωστής Αλφιέρης για τη νέα αξία στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Καίριες επισημάνσεις από τον ΓΓ της ΕΑΔΕ και Πρόεδρο του ΣΕΜΑ κατά τον θεσμικό χαιρετισμό του στο 19ο Insurance Conference – #inco26

Στις 8 Σεπτεμβρίου η ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Μια συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8: «αν ήξερες!» ότι η ασφάλεια υγείας δεν είναι απλώς ένα χαρτί στο συρτάρι…

Αν ήξερες ότι η διαφορά ανάμεσα σε «καλύπτομαι» και «νομίζω ότι καλύπτομαι» μπορεί να κοστίζει χιλιάδες ευρώ…

Rodrigo da Costa, EUSPA, στο “B”: “Το Ευρωπαϊκό Διαστημικό Πρόγραμμα “απογειώνει” και τον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα”

Για ορισμένους, το διάστημα αποτελεί «το τελευταίο σύνορο» για την ανθρωπότητα. Για άλλους, παραμένει μια αφηρημένη έννοια.

Τα highlights του 7ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης

Οι σημαντικότερες στιγμές και τα μηνύματα μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης διοργάνωσης

Ασφαλιστικές και εποπτεία ενώπιον των πολιτικών κομμάτων και του ΠΑΣΟΚ

Εξι κρίσιμες απαντήσει αναζητά η Τομεάρχης Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη με επιστολή της προς την Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης, την κυβέρνηση και την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το μέλλον της Υγείας ξεκίνησε: η WINGS παρουσιάζει το «Νοσοκομείο του Μέλλοντος» στο Αρεταίειο

Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα νοσοκομείο όταν αξιοποιεί τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα δίκτυα 5G και το Internet of Things

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Οδηγός διαχείρισης φυσικών καταστροφών για την ενίσχυση της πρόληψης και της ανθεκτικότητας των πολιτών 

Την ανάγκη ενίσχυσης της πρόληψης και της ετοιμότητας των πολιτών απέναντι στις φυσικές καταστροφές αναδεικνύει νέα πρωτοβουλία της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η Εθνική Τράπεζα φέρνει πρώτη στην Ελλάδα, την τεχνολογία των AI Agents στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών

Η Εθνική Τράπεζα γίνεται η πρώτη τράπεζα στη χώρα, που εισάγει την agentic AI τεχνολογία στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών στο τηλεφωνικό της κέντρο.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8: «αν ήξερες!» ότι η ασφάλεια υγείας δεν είναι απλώς ένα χαρτί στο συρτάρι…

Αν ήξερες ότι η διαφορά ανάμεσα σε «καλύπτομαι» και «νομίζω ότι καλύπτομαι» μπορεί να κοστίζει χιλιάδες ευρώ…

Rodrigo da Costa, EUSPA, στο “B”: “Το Ευρωπαϊκό Διαστημικό Πρόγραμμα “απογειώνει” και τον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα”

Για ορισμένους, το διάστημα αποτελεί «το τελευταίο σύνορο» για την ανθρωπότητα. Για άλλους, παραμένει μια αφηρημένη έννοια.