back to top
26.4 C
Athens
Πέμπτη 14 Αυγούστου 2025

Μετεκπαιδευτική Ημερίδα Παιδιατρικής από το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στην Αίγλη του Ζαππείου (αίθουσα “Ολυμπία”).  

Η ετήσια μετεκπαιδευτική ημερίδα διοργανώνεται από την Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών & Επιστημονική Διευθύντρια του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ κα Ευαγγελία Λαγκώνα και τους συνεργάτες της, ενώ ομιλητές θα είναι παιδίατροι και ειδικοί με βαθιά γνώση και εμπειρία του αντικειμένου τους.

- Advertisement -

Σκοπός της ημερίδας, η οποία είναι ανοιχτή προς το κοινό, είναι η ενημέρωση πάνω σε ιδιαίτερα σημαντικά και ενδιαφέροντα παιδιατρικά θέματα, σύμφωνα με τα πρόσφατα βιβλιογραφικά δεδομένα. Μεταξύ των άλλων, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στη διερεύνηση και αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων στα παιδιά, που αποτελούν τις συχνότερες μικροβιακές λοιμώξεις της βρεφικής και πρώτης παιδικής ηλικίας. Οι εμπύρετες ουρολοιμώξεις ιδιαίτερα στα μικρότερης ηλικίας παιδιά υποκρύπτουν συχνά ανατομικές ανωμαλίες του ουροποιητικού συστήματος. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί το θέμα των σταφυλοκοκκικών λοιμώξεων του δέρματος που αποτελούν το 85% και πλέον των λοιμώξεων που προκαλεί ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος στα παιδιά και η σημασία της τήρησης των κανόνων υγιεινής στην πρόληψη της μετάδοσης των λοιμώξεων αυτών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το θέμα της παχυσαρκίας στα παιδιά που θα συζητηθεί εκτενώς, με έμφαση στην πρόληψη. Η παχυσαρκία αποτελεί παγκόσμια ασθένεια,  ενώ τα τελευταία χρόνια έχει λάβει τη μορφή επιδημίας απειλώντας τη Δημόσια Υγεία. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα ανακοινωθεί η έναρξη ενός μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα παρεμβατικού διαδραστικού προγράμματος για την παχυσαρκία στα παιδιά στο οποίο θα συμμετέχουν παιδιά και γονείς. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο έχει οργανωθεί από το Παιδοενδοκρινολογικό Τμήμα του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, έχει ως στόχο την αντιμετώπιση, αλλά κυρίως την πρόληψη του πολυπαραγοντικού φαινομένου της παχυσαρκίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

«Ιστορίες ηγεσίας από την Αρχαία Ελλάδα»

Με μεγάλο ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στην πρόσκληση του ΣΕΣΑΕ για την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ημερίδα για την Ιδιωτική Σύνταξη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πραγματοποίηση της διαδικτυακής Ημερίδας με θέμα: «Ιδιωτική Σύνταξη - Η ανάγκη, οι προκλήσεις, τα εργαλεία και οι ευκαιρίες»

ΣΕΣΑΕ: “Δεοντολογία, Ισότητα & Συμπερίληψη”

Με μεγάλο ενδιαφέρον και εντυπωσιακή συμμετοχή ανταποκρίθηκαν τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στην πρόσκληση του ΣΕΣΑΕ για την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα

Με την παρουσία του CEO της ARAG Hellas, Δ. Τσεκούρα η ημερίδα συνεργατών στη Θεσσαλονίκη!

Το απόγευμα της Τετάρτης 15.05.2024 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης οργανώθηκε η δεύτερη συγκέντρωση των συνεργατών της ARAG Hellas για το 2024, εκτός Αθηνών.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το νερό Άσκιον «απογειώνεται» με την AIR ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Η AIR ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ μεταφέρει τη γεύση και την καθαρότητα του νερού Βλάστης σε Ελλάδα και εξωτερικό

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Νέα πρόσκληση προς τους επαγγελματίες του κλάδου

Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των συνεργατών του, αξιοποιώντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα της οικονομίας κλίμακος και σκοπού

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Τράπεζα Πειραιώς

Για ποιους λόγους η Επιτροπή έκρινε ότι η συγκέντρωση δεν είναι σε θέση να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό

Διεθνής συμμαχία: Η Mega Brokers με τον Όμιλο Unilink

Ηγετικό ρόλο στην Acrisure για Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη αναλαμβάνει ο Τ. Χατζηθεοδοσίου - Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Το ταξίδι συνεχίζεται – πιο ισχυρό από ποτέ!»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Allianz & Ευρωκλινική στο πλευρό των συνταξιούχων του Υπουργείου Οικονομικών: Τι περιλαμβάνει η νέα κάλυψη υγείας

Η πρωτοβουλία του ταμείου συνιστά υπόδειγμα για το πώς μπορεί να κινηθεί η αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης ως προς την τρίτη ηλικία

Το νερό Άσκιον «απογειώνεται» με την AIR ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Η AIR ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ μεταφέρει τη γεύση και την καθαρότητα του νερού Βλάστης σε Ελλάδα και εξωτερικό

Δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα ή ελαφρά εγκαύματα λόγω των πυρκαγιών που συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές

Συνεργασία ιδιωτών ιατρών με νοσοκομεία του ΕΣΥ – Τα ελάχιστα όρια για την υποχρεωτική ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης

Οι γιατροί υποχρεούνται σε ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης με ελάχιστο όριο αποζημίωσης 1 εκατ. ευρώ κατ' έτος

Πάνω από 150 πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο – Σταδιακή ύφεση των μποφόρ από το απόγευμα

Πάνω από 5.000 πυροσβέστες στα μέτωπα - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για αύριο