back to top
9.1 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Μετεκπαιδευτική Ημερίδα Παιδιατρικής από το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στην Αίγλη του Ζαππείου (αίθουσα “Ολυμπία”).  

Η ετήσια μετεκπαιδευτική ημερίδα διοργανώνεται από την Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών & Επιστημονική Διευθύντρια του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ κα Ευαγγελία Λαγκώνα και τους συνεργάτες της, ενώ ομιλητές θα είναι παιδίατροι και ειδικοί με βαθιά γνώση και εμπειρία του αντικειμένου τους.

- Advertisement -

Σκοπός της ημερίδας, η οποία είναι ανοιχτή προς το κοινό, είναι η ενημέρωση πάνω σε ιδιαίτερα σημαντικά και ενδιαφέροντα παιδιατρικά θέματα, σύμφωνα με τα πρόσφατα βιβλιογραφικά δεδομένα. Μεταξύ των άλλων, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στη διερεύνηση και αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων στα παιδιά, που αποτελούν τις συχνότερες μικροβιακές λοιμώξεις της βρεφικής και πρώτης παιδικής ηλικίας. Οι εμπύρετες ουρολοιμώξεις ιδιαίτερα στα μικρότερης ηλικίας παιδιά υποκρύπτουν συχνά ανατομικές ανωμαλίες του ουροποιητικού συστήματος. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί το θέμα των σταφυλοκοκκικών λοιμώξεων του δέρματος που αποτελούν το 85% και πλέον των λοιμώξεων που προκαλεί ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος στα παιδιά και η σημασία της τήρησης των κανόνων υγιεινής στην πρόληψη της μετάδοσης των λοιμώξεων αυτών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το θέμα της παχυσαρκίας στα παιδιά που θα συζητηθεί εκτενώς, με έμφαση στην πρόληψη. Η παχυσαρκία αποτελεί παγκόσμια ασθένεια,  ενώ τα τελευταία χρόνια έχει λάβει τη μορφή επιδημίας απειλώντας τη Δημόσια Υγεία. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα ανακοινωθεί η έναρξη ενός μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα παρεμβατικού διαδραστικού προγράμματος για την παχυσαρκία στα παιδιά στο οποίο θα συμμετέχουν παιδιά και γονείς. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο έχει οργανωθεί από το Παιδοενδοκρινολογικό Τμήμα του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, έχει ως στόχο την αντιμετώπιση, αλλά κυρίως την πρόληψη του πολυπαραγοντικού φαινομένου της παχυσαρκίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ημερίδα για την Ιδιωτική Σύνταξη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πραγματοποίηση της διαδικτυακής Ημερίδας με θέμα: «Ιδιωτική Σύνταξη - Η ανάγκη, οι προκλήσεις, τα εργαλεία και οι ευκαιρίες»

ΣΕΣΑΕ: “Δεοντολογία, Ισότητα & Συμπερίληψη”

Με μεγάλο ενδιαφέρον και εντυπωσιακή συμμετοχή ανταποκρίθηκαν τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στην πρόσκληση του ΣΕΣΑΕ για την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα

Με την παρουσία του CEO της ARAG Hellas, Δ. Τσεκούρα η ημερίδα συνεργατών στη Θεσσαλονίκη!

Το απόγευμα της Τετάρτης 15.05.2024 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης οργανώθηκε η δεύτερη συγκέντρωση των συνεργατών της ARAG Hellas για το 2024, εκτός Αθηνών.

Πρώτη ημερίδα συνεργατών ARAG στην Πάτρα

Το απόγευμα της Δευτέρας 12/2/2024 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας οργανώθηκε η πρώτη συγκέντρωση των συνεργατών της ARAG Hellas για το 2024.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης της Ακαδημίας Αθηνών για την «Κλασική Παιδεία στην Ελληνική Εκπαίδευση»

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και παραμένοντας πιστή στην δέσμευσή της

Eurolife FFH: Απόδοση 3.18% στα ομαδικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου

Και το 2024, η Eurolife FFH πρόσφερε σημαντικές αποδόσεις στα ομαδικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου στους ασφαλισμένους της

Νέες αυτοματοποιημένες διαδικασίες για ταχύτερη εξυπηρέτηση και άμεσες αποζημιώσεις

Η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά δυναμικά στην ψηφιακή εποχή, ολοκληρώνοντας μια σημαντική επένδυση σε σύγχρονες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου