back to top
15.8 C
Athens
Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025

Αλλάζουν οι τιμολογήσεις σε αυτοκίνητο και υγεία από τον Σεπτέμβριο ;

του Νίκου Σακελλαρίου

Πολύ πιθανές θεωρούνται από στελέχη της αγοράς , οι αυξήσεις  στα ασφάλιστρα υγείας και αυτοκινήτου το β’ εξάμηνο 2017 και ειδικά μετά τον Σεπτέμβριο. Αιτία είναι οι μικρές αυξήσεις στα αντασφάλιστρα διεθνώς  εξαιτίας των γεωπολιτικών ανησυχιών και κινδύνων αλλά και το γεγονός ότι οι κλινικές εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλό κίνδυνο λόγω τραπεζικών δανεισμών και των πολιτικών της πολιτείας σχετικά με το claw back και το rebate, δηλαδή επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης και περικοπής των ποσών που οφείλονται στις κλινικές.

- Advertisement -

Το 2017 εμφανίζει μία βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το 2016 στο α’ τρίμηνο αλλά από τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών , η εικόνα αυτή δεν είναι σταθερή και  είναι εύκολα ανατρέψιμη.  Το γεγονός ότι τα αποτελέσματα Solvency II με δείκτες στις 31 /12/2017 είναι θετικά στην πλειονότητα των εταιρειών, δεν πρέπει να εφησυχάζει τις εταιρείες αφού η καθυστέρηση της Αξιολόγησης (από το β’ τρίμηνο 2017) έχει αυξήσει το country risk και επηρεάζει όλα τα στοιχεία Ενεργητικού που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Συνεπώς οι ασφαλιστικές θα χρειαστούν να συντηρήσουν και στο β’ εξάμηνο πρακτικές υψηλών αποθεματοποιήσεων και αντασφαλίσεων προκειμένου να μην έχουν ανάγκη για πρόσθετα νέα κεφάλαια.

Kαθοριστική για την ασφαλιστική αγορά και ειδικά για τους Εμπορικούς και Βιομηχανικούς Κινδύνους είναι η ομαλοποίηση του κλίματος της οικονομίας  και η επιστροφή της επενδυτικής εμπιστοσύνης που θα πραγματοποιηθεί εάν κλείσει η αξιολόγηση.  Επίσης, όλη η αγορά περιμένει την έκβαση της διαδικασίας πώλησης  της Εθνικής Ασφαλιστικής η οποία για μία ακόμη φορά θα αποτελέσει καταλύτη όχι μόνο  των επιχειρηματικών εξελίξεων στον κλάδο (με σαφή επηρεασμό και της Διαμεσολάβησης) αλλά και για τις νέες στρατηγικές που θα ακολουθήσει το  management του ομίλου που θα προέλθει από τον νέο μέτοχο. Εάν δηλαδή θα διατηρήσει τα ασφάλιστρα στα ίδια επίπεδα (ίσως και λίγο χαμηλότερα για να είναι ανταγωνιστική η εταιρεία) ή θα προχωρήσει σε αυξήσεις. Ότι προκύψει θα επηρεάσει και το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εθνική Ασφαλιστική για την εξαγορά: «Η νέα εποχή ξεκινά με σιγουριά και προοπτική»

«Η ολοκλήρωση της εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς φέρνει ανάπτυξη, σταθερότητα και νέες ευκαιρίες για όλους»

Δ. Μαζαράκης: Η συνεργασία με την Πειραιώς ενδυναμώνει την Εθνική αλλά και τους ανθρώπους της

«Συνεχίζουμε με σιγουριά την πορεία μας, βασισμένοι στα γερά θεμέλια, τις αξίες και την ιστορία που μας καθορίζουν εδώ και 134 χρόνια»

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με την ενσωμάτωση ο Όμιλος Πειραιώς αναμένεται να καλύψει όλο το φάσμα τραπεζικών, ασφαλιστικών και επενδυτικών πελατειακών λύσεων

Επιθεώρηση Χρυσολόγου: Ο άνθρωπος στο επίκεντρο, με εξατομικευμένες υπηρεσίες και καλύψεις

Για τον Χρ. Χρυσολόγου, κύρια υποχρέωση της ομάδας του είναι η ανάλυση ασφαλιστικών αναγκών και η αιτιολογημένη συμβουλή σε κάθε ενδιαφερόμενο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εγγυήσεις, πυρκαγιές και αστικές προδιαγράφουν το μέλλον

Τη νέα τάση της ασφαλιστικής αγοράς υποδεικνύουν τα στατιστικά της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Η Atradius Greece εγκαινιάζει τη σειρά «Atradius Expert Talks» – Βίντεο

Στο πρώτο βίντεο, ο Χ. Παναγιωτόπουλος, Διευθυντής Υπηρεσιών Κινδύνου, θέτει το ερώτημα: «Τελικά τι πρέπει να αξιολογούμε; Αριθμούς ή ανθρώπους;»

Οι συλλογικές συμβάσεις βγαίνουν… από τα μνημόνια – Βίντεο

Οι τρεις άξονες της νέας Κοινωνικής Συμφωνίας και τα επόμενα βήματα

H Τεχνητή Νοημοσύνη ενισχύει την Εθνική Άμυνα και την Πολιτική Προστασία

Στον στρατηγικό ρόλο της ΑΙ αναφέρθηκε ο καθηγητής του ΟΠΑ και εταίρος της EY Χρήστος Ταραντίλης στο πλαίσιο του πρόσφατου GenAI Summit

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τα Greek Accounting and Finance Awards 2025 powered by ENTERSOFTONE

Ψηφίστε έως την 1η Δεκεμβρίου και αναδείξτε όσους αριστεύουν στη λογιστική και στην οικονομική διοίκηση

Cyber Monday: Συμβουλές για ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές από την ΕΕΚΕ

H Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ενημερώνει το αγοραστικό κοινό για τα δικαιώματά του και εφιστά την προσοχή

ΣΠΑΤΕ: Στην τελική ευθεία για την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και τις εκλογές νέου ΔΣ

Τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου στο ΕΕΑ, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Ταξίδι έμπνευσης και εξέλιξης στην Κίνα για τους συνεργάτες της Generali

Kάθε μέρα του ταξιδιού αποτέλεσε για τους ανθρώπους της Generali ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης και αλλαγής προοπτικής

Στις 29/11 το 1ο Πανηπειρωτικό Ασφαλιστικό Συνέδριο – Το ΕΕΑ θα είναι εκεί

Η πρωτοβουλία, με τίτλο «Future of Insurance – Epirus Edition», φιλοδοξεί να καθιερωθεί και να θέσει την Ήπειρο στο επίκεντρο του διαλόγου και της καινοτομίας