back to top
17.7 C
Athens
Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026

Η συμβολή των γυναικών στην μετεξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Με τίτλο «Shaping the Future of Insurance», το συνέδριο φέρνει κοντά ηγετικά στελέχη εταιρειών, διαμεσολαβητές, θεσμικούς φορείς και την κοινότητα της καινοτομίας, με στόχο να αναδείξει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που διαμορφώνουν το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης.

Στο Panel II με θέμα «Women Transforming Insurance» και συντονιστή συζήτησης τον Λάμπρο Αριστ. Ρόδη, Δημοσιογράφο – Διευθυντή Σύνταξη Insurance World, η κα Σοφία Ζερβουδάκη, Agency Leader, Interamerican – CFA(HFPA) & MDRT Life Member/Honor Roll, ανέφερε ότι για να αλλάξει ένα σύστημα θα πρέπει να υπάρχει ένα όραμα και να είμαστε ανοιχτοί στην καινοτομία. «Δεν είναι εύκολο, αλλά με τις σωστές ομάδες μπορούμε να το πετύχουμε. Το πιο δύσκολο μέρος είναι να το ενστερνιστούμε, να το υιοθετήσουμε. Είναι όλα θέμα διακριτής και ξεκάθαρης επικοινωνίας», τόνισε.

- Advertisement -

Σε ερώτηση για την συμβουλή που θα έδινε σε μία νεοεισερχόμενη γυναίκα στην ασφαλιστική αγορά, η κα Ζερβουδάκη είπε: «Θα έλεγα να αφήσει πίσω της τα στερεότυπα του φύλου. Η δική μας έναρξη θα πρέπει να είναι ότι είμαστε όλοι ίσοι. Γιατί εμείς δίνουμε τον ρυθμό για το πώς θα μας αντιμετωπίσει ο πελάτης, ο συνεργάτης. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να ξεχωρίσει κάποιος και να καθορίσει μια δική του πορεία. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να είσαι αυθεντικός, να ξεπεράσεις πράγματα που σε κρατούν πίσω, να επενδύεις συνεχώς στη γνώση που θα σε πάει πιο κάτω.

Η κα Σοφία Σικοτάκη, Γενική Διευθύντρια της Apollon Insurance Broker, μέλους του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ανέφερε ότι «στην πληροφορία πλέον έχει πρόσβαση ο καθένας. Από την άλλη όμως το χτίσιμο των σχέσεων στηρίζεται πάνω στην αυθεντικότητα, την συνέπεια και την παρουσία. Το τελευταίο ειδικά είναι πολύ σημαντικό κομμάτι που δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ΑΙ. Όλο αυτό περνάει μέσα από το χτίσιμο της εμπιστοσύνης, με αληθινό ενδιαφέρον για τον πελάτη.

- Advertisement -

Η ίδια σημείωσε ότι «Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του στυλ ηγεσίας. Δεν έχει φύλο η ηγεσία. Οι γυναίκες ωστόσο έχουν κάποια πιο έντονα χαρακτηριστικά, όπως ενεργητική ακρόαση, ενσυναίσθηση, συνεργατικότητα και μπορούν να συνδυάζουν την διαφορετικότητα. Η ηγεσία είναι να δημιουργούμε εκείνο το περιβάλλον που θα οδηγήσει στην εξέλιξη».

Η κα Κατερίνα Χαραλαμπίδου, MDRT Greece Country Chair 2025-2027, Founder & CEO, wedo.insure, ανέφερε ότι τα social media είναι ένας τρόπος για να κατακτήσουμε την εξωστρέφεια. «Όσον όμως αφορά την εμπιστοσύνη, αυτή δεν χτίζεται με posts. χτίζεται όταν είμαστε δίπλα στον πελάτη μας την στιγμή που μας χρειάζεται. Το personal brandingείναι κάτι που επικοινωνούν οι πελάτες μας όταν εμείς ουσιαστικά δεν είμαστε μπροστά», είπε.

Η ίδια ανέφερε ότι «Στον νέο που θέλει να μπει στην ασφαλιστική αγορά θα έλεγα να ξεχάσει ότι ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου είναι να πουλάει ασφαλιστήρια. Δεν είναι αυτό. Είναι να βρίσκει λύσεις για τις ανάγκες των ανθρώπων. Θα πρέπει να είναι ενημερωμένος και να προπορεύεται, να είναι μπροστά από τις εξελίξεις, μέσα από μια δια βίου μάθηση».

Στο πλαίσιο αυτό η κα Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι «Σε 5 χρόνια από σήμερα θα ήθελα να έχει αλλάξει αυτή η νοοτροπία που υπάρχει στην κοινωνία μας που λέει ότι ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι πωλητής ασφαλιστηρίων. Να αναγνωριστεί η αξία της δουλειάς που κάνουμε και να δω επίσης περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις».

 

Photo credits: ©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος / PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

Σχετικές δημοσιεύσεις

H ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η Aegis Insurance Brokers ενώνουν δυνάμεις για την ενίσχυση των εξειδικευμένων λύσεων Marine & Specialty Risks

Η ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε., μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ανακοινώνει τη στρατηγική της συνεργασία με την AEGIS Insurance Brokers

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8: «αν ήξερες!» ότι η ασφάλεια υγείας δεν είναι απλώς ένα χαρτί στο συρτάρι…

Αν ήξερες ότι η διαφορά ανάμεσα σε «καλύπτομαι» και «νομίζω ότι καλύπτομαι» μπορεί να κοστίζει χιλιάδες ευρώ…

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H Εθνική Ασφαλιστική υποδέχθηκε τον Νίκο Γκάλη 

Μια διαφορετική εμπειρία για τους ανθρώπους της Εθνικής Ασφαλιστικής

Υπόθεση Ασπίς Πρόνοια: Πρωτοβουλία του ΕΕΑ για κοινή δράση φορέων με στόχο την αποκατάσταση ζημιωθέντων μετά από 17 χρόνια

Ενώνοντας δυνάμεις με την ΕΑΔΕ, την ΠΟΑΔ αλλά και τον Σύλλογο Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια αποφασίσθηκε να υπάρξει κοινή δράση με στόχο να βρεθεί λύση

Executive Cyber Protection & Management Liability: Η Διπλή Ασπίδα της Διοίκησης υπό την Οδηγία NIS2

Στο σύγχρονο ψηφιακό οικοσύστημα, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν μετατοπιστεί από το πεδίο των τεχνικών δυσλειτουργιών του τμήματος πληροφορικής

Η ΕΑΕΕ παρουσίασε την ετήσια έρευνα για την Ασφάλιση Γενικής Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης το 2025

Η εξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς και οι τάσεις στους κλάδους της Γενικής Αστικής Ευθύνης και των Επαγγελματικών Ευθυνών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

AIG: Ο κυβερνοκίνδυνος εξελίσσεται σε επιχειρηματική απειλή για τις επιχειρήσεις

Ο κυβερνοκίνδυνος δεν αποτελεί πλέον αποκλειστικά ζήτημα πληροφορικής, αλλά έναν επιχειρηματικό κίνδυνο που επηρεάζει

Ατλαντική Ένωση: Online επιλογή προγράμματος ασφάλισης αυτοκινήτου

Η Ατλαντική Ένωση δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να αναζητήσουν online το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου

H Εθνική Ασφαλιστική υποδέχθηκε τον Νίκο Γκάλη 

Μια διαφορετική εμπειρία για τους ανθρώπους της Εθνικής Ασφαλιστικής

Υπόθεση Ασπίς Πρόνοια: Πρωτοβουλία του ΕΕΑ για κοινή δράση φορέων με στόχο την αποκατάσταση ζημιωθέντων μετά από 17 χρόνια

Ενώνοντας δυνάμεις με την ΕΑΔΕ, την ΠΟΑΔ αλλά και τον Σύλλογο Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια αποφασίσθηκε να υπάρξει κοινή δράση με στόχο να βρεθεί λύση

Executive Cyber Protection & Management Liability: Η Διπλή Ασπίδα της Διοίκησης υπό την Οδηγία NIS2

Στο σύγχρονο ψηφιακό οικοσύστημα, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν μετατοπιστεί από το πεδίο των τεχνικών δυσλειτουργιών του τμήματος πληροφορικής