back to top
28.3 C
Athens
Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2026

Εθνική Ασφαλιστική: 135 χρόνια ιστορίας και ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης

Τη συμπλήρωση 135 χρόνων συνεχούς παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά γιόρτασε η Εθνική Ασφαλιστική σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Νάσιουτζικ, παρουσία εκατοντάδων ασφαλιστικών συμβούλων, στελεχών και συνεργατών από ολόκληρη τη χώρα. Η επετειακή βραδιά συνδυάστηκε με τις ετήσιες βραβεύσεις του εταιρικού δικτύου πωλήσεων και αποτέλεσε ευκαιρία τόσο για έναν απολογισμό της ιστορικής διαδρομής της εταιρείας όσο και για την ανάδειξη των προτεραιοτήτων της επόμενης ημέρας, μετά την ένταξή της στον Όμιλο Πειραιώς.

- Advertisement -

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Γιώργος Κώτσαλος πραγματοποίησε μια αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας της εταιρείας από το 1891 μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκε στην ίδρυσή της από προσωπικότητες της οικονομικής ζωής της εποχής, στον ρόλο που διαδραμάτισε σε κρίσιμες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, αλλά και στη διαχρονική συμβολή της στην ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη στήριξη που παρείχε η εταιρεία μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης, στις αποζημιώσεις προς τους Έλληνες της Μικράς Ασίας μέσω του υποκαταστήματος της Σμύρνης, καθώς και στις κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

- Advertisement -

Ο κ. Κώτσαλος υπογράμμισε ότι η Εθνική Ασφαλιστική εξακολουθεί να αποτελεί έναν σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό πυλώνα, καλύπτοντας περισσότερους από 1,9 εκατομμύρια ασφαλισμένους, στηρίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και λειτουργώντας ως σημαντικός θεσμικός επενδυτής της ελληνικής οικονομίας. Παρουσιάζοντας τη σημερινή εικόνα της εταιρείας, ανέφερε ότι το 2025 έκλεισε με παραγωγή ασφαλίστρων ύψους 835 εκατ. ευρώ, μερίδιο αγοράς που προσεγγίζει το 14%, κέρδη προ φόρων 48 εκατ. ευρώ και δείκτη φερεγγυότητας άνω του 150%, ενώ οι συνολικές αποζημιώσεις ανήλθαν σε περίπου 700 εκατ. ευρώ. Όπως σημείωσε, η ένταξη της Εθνικής Ασφαλιστικής στον Όμιλο Πειραιώς σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας αναπτυξιακής περιόδου για την εταιρεία.

Σαφές μήνυμα στήριξης προς το agency έστειλε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ο οποίος χαρακτήρισε την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής στρατηγική επιλογή μακροπρόθεσμου χαρακτήρα για τον Όμιλο. Όπως τόνισε, το δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η ανάπτυξη της ασφαλιστικής δραστηριότητας του Ομίλου, επισημαίνοντας ότι η σχέση εμπιστοσύνης που έχουν οικοδομήσει οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι με τους πελάτες τους αποτελεί διαχρονικό συγκριτικό πλεονέκτημα.

Στο επίκεντρο οι άνθρωποι του agency

Κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Δημήτρης Μαζαράκης, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα και στον ρόλο των ασφαλιστικών συμβούλων στην πορεία της εταιρείας. Ξεκινώντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιούλιο του 2024, περιγράφοντας το αίσθημα ευθύνης που συνοδεύει τη διοίκηση του ιστορικότερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας. Όπως ανέφερε, η Εθνική Ασφαλιστική δεν είναι απλώς μια ασφαλιστική εταιρεία αλλά ένας θεσμός, που κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του στον χρόνο επειδή εξελίσσεται διαρκώς χωρίς να χάνει την ταυτότητά του. Απευθυνόμενος στους συνεργάτες του εταιρικού δικτύου, σημείωσε ότι η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά δίπλα στον πελάτη, ακούγοντας τις ανάγκες του και προσφέροντας λύσεις σε κρίσιμες στιγμές της ζωής του.

«Απόψε βραβεύουμε τους καλύτερους από τους καλύτερους. Στην πραγματικότητα όμως γιορτάζουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο: την προσπάθεια, την επιμονή, την αφοσίωση, το πάθος και την καθημερινή επιλογή της αριστείας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μαζαράκης επανέλαβε επίσης ότι το agency αποτελεί στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης για την Εθνική Ασφαλιστική και διαβεβαίωσε τους συνεργάτες ότι η ανάπτυξη του bancassurance δεν πρόκειται να λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς το εταιρικό δίκτυο, αλλά συμπληρωματικά, ενισχύοντας τη συνολική παρουσία της εταιρείας στην αγορά.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των κορυφαίων παραγωγών του δικτύου, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Το μήνυμα που κυριάρχησε ήταν ότι η Εθνική Ασφαλιστική εισέρχεται στη νέα της εποχή έχοντας ως εφόδια τη βαριά κληρονομιά των 135 χρόνων, την ισχυρή θέση της στην αγορά και το ανθρώπινο δυναμικό που συνεχίζει να αποτελεί τον βασικό παράγοντα της ανάπτυξής της.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market

Από την Comergon στην GrECo Hellas: Ένα νέο κεφάλαιο για τη διαχείριση κινδύνων στην Ελλάδα

Επίσημη παρουσίαση του brand στην ελληνική αγορά με αποκλειστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/9 στην Αθήνα

Ομόλογο συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ από την Εθνική Ασφαλιστική με επιτόκιο 7,25%

Οι δύο νέες εκδόσεις αντικαθιστούν παλαιό ομόλογο της ΕΤΕ και στόχο έχουν να ενισχύσουν τα κεφάλαια Tier I και ΙΙ

Aντίστροφη μέτρηση για την Ετήσια Εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Ισχυρή η στήριξη της αγοράς στο καθιερωμένο ραντεβού των μεσιτών ασφαλίσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ασφάλιση Ζωής: Προστασία και οικονομικός σχεδιασμός με την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων που προσαρμόζονται στις ανάγκες του ασφαλισμένου σε κάθε στάδιο της ζωής του

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφάλιση Ζωής: Προστασία και οικονομικός σχεδιασμός με την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων που προσαρμόζονται στις ανάγκες του ασφαλισμένου σε κάθε στάδιο της ζωής του

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting»

Δυνατότητα εγγραφής έως Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 14:00 αλλά και έκπτωσης μέσω εγγραφής στην EIAS Alumni Society

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων