Κοντοζαμάνης: Θα ζητηθούν χρήματα πίσω από όσους δεν εμβολιαστούν

Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα που θα έχουν λάβει, καθώς οι εργαζόμενοι λαμβάνουν προκαταβολικά το μισθό τους  ανά 15νθήμερο.

Αυτό ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Επισήμανε πάντως ότι οι εμβολιασμοί των υγειονομικών συνεχίζονται και προσδοκά ότι ο αριθμός των ανεμβολίαστων θα μειωθεί σημαντικά.

Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι όποιες ελλείψεις προσωπικού λόγω αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων, ανέφερε ότι αναμένεται να υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ώστε να υπάρξουν ευέλικτες διαδικασίες στην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Παράλληλα, έχουν συνταχθεί ειδικά επιχειρησιακά σχέδια από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), τα οποία προβλέπουν μετακινήσεις εργαζόμενωνανακατανομή προσωπικού και αναδιάταξη κλινικών και τμημάτων. Επιπλέον, για ορισμένες υπηρεσίες (καθαριότητα, σίτιση) θα υπάρξει πρόσληψη ιδιωτικών εταιρειών για να καλυφθούν τα κενά.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*