World Economic Forum: Οι ασθένειες στην κορυφή των παγκόσμιων κινδύνων

Τη λίστα με τις κορυφαίες βραχυπρόθεσμες προκλήσεις παρουσίασε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο πλαίσιο έρευνας με τη συμμετοχή 650 και πλέον μελών του, επιχειρήσεων, κυβερνήσεων και Πανεπιστημίων.

Βάσει της έρευνας, στην κορυφή της λίστας των κινδύνων που αναμένεται να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για τον κόσμο τα επόμενα δύο χρόνια,είναι μολυσματικές ασθένειες και οι κρίσεις που αφορoύν τα μέσα επιβίωσης.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι αποτυχίες της κυβερνοασφάλειας είναι επίσης βασικοί κίνδυνοι, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που παρουσίασε την ετήσια έκθεσή του για τους κινδύνους.

Η πανδημία της Covid-19 έχει ήδη καταστροφικές συνέπειες στα μέσα επιβίωσης πολλών ανθρώπων, καθώς τα παγκόσμια lockdowns έχουν οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας και σε αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων. Έχει επίσης διογκώσει ζητήματα όπως οι αυξανόμενες ανισότητες αναφορικά με την πρόσβαση στην τεχνολογία και η απειλή κοινωνικών αναταραχών.

«Η πανδημία έχει επιταχύνει τάσεις που έρχονταν εδώ και καιρό», δήλωσε η Καρολίνα Κλιντ, επικεφαλής διαχείρισης κινδύνων για την ηπειρωτική Ευρώπη στην ασφαλιστική εταιρεία Marsh.

Οι μεσοπρόθεσμες ανησυχίες περιλαμβάνουν τις φούσκες σε περιουσιακά στοιχεία και τις κρίσεις χρέους, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ οι μεγαλύτερες μακροπρόθεσμες ανησυχίες είναι η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής και η κατάρρευση κρατών.

Διαβάστε περισσότερα στο banks.com.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*