Κωνσταντίνος Βαλαβάνης, Brokers Union: Ισχύς εν τη ενώσει στην πράξη!

Με γνώμονα την ισορροπία στο χαρτοφυλάκιο της, στηρίζοντας κάθε συνεργάτη για τον εκάστοτε κλάδο, η Brokers Union συνεχίζει την αναπτυξιακή της τροχιά – και – μέσω του υποκαταστήματος της στην Β. Ελλάδα. Σε συνέντευξη του στο IW, ο κ. Κωνσταντίνος Βαλαβάνης, Διευθυντής Υποκαταστήματος & Διευθυντής Πωλήσεων Β. Ελλάδος εξηγεί τα οφέλη που προσφέρει η κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης συνεργατών στην περιοχή με την οποία δημιουργείται μια σημαντική διαφοροποίηση από τους συναγωνιστές και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στον τομέα των νέων τεχνολογιών και σε ζητήματα εκπαίδευσης με στόχο την παροχή χρήσιμων εργαλείων για τους συνεργάτες και την άρτια κατάρτιση τους ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της αγοράς. Κατά τα άλλα, όπως σημειώνει ο κ. Βαλαβάνης τάσσεται υπέρ της δημιουργίας συμπράξεων κατά τα πρότυπα των μεγάλων σχημάτων brokers του εξωτερικού, με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών στην αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Brokers Union «επενδύει» στους συνεργάτες της με απόλυτο σεβασμό, κατανόηση και υποστήριξη, έχοντας πάντα ως motto «η ισχύς εν τη ενώσει» προς όφελος όλων!

Συνέντευξη στον Βάιο Κρόκο

-Πείτε μας δυο λόγια για τα πρώτα βήματα και την πορεία του υποκαταστήματος στη Β. Ελλάδα;

Η Brokers Union, της οποία τα στελέχη που την δημιούργησαν έχουν μια μακρά ιστορία στην ασφαλιστική αγορά, επέλεξε να δημιουργήσει το υποκατάστημα της στην Β. Ελλάδα το 2014, δίνοντας την απαιτούμενη προσοχή σε μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και επαγγελματικές απαιτήσεις.

Όταν το 2017 ανέλαβα την Διεύθυνση του υποκαταστήματος και είδαμε ότι οι απαιτήσεις της αγοράς μεγαλώνουν, αποφασίσαμε με την διοίκηση να εξελίξουμε το υποκατάστημα σε μια κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης των συνεργατών μας στην Β. Ελλάδα. Έτσι δημιουργήσαμε τον κλάδο ζωής και εξελίξαμε τον κλάδο των γενικών και του αυτοκινήτου, όπως επίσης ενισχύσαμε και τον κλάδο πωλήσεων σε ότι αφορά την υποστήριξη και το service των συνεργατών μας.

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να συνεργαζόμαστε, ως υποκατάστημα, απευθείας με τις εταιρίες και να μειώνουμε τον χρόνο απόκρισης και εξυπηρέτησης των συνεργατών μας, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική εμπειρία στην ταχύτητα και την ποιότητα της δουλειάς μας. Άλλωστε το διοικητικό προσωπικό που πλαισιώνει τα τμήματα μας, έχει άρτια γνώση του αντικειμένου του.

Θεωρώ ότι ο τρόπος που χειριζόμαστε με τους κλάδους μας από εδώ τα θέματα των συνεργατών μας, μας δημιουργεί μια σημαντική διαφοροποίηση από τους συναγωνιστές μας και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα!

-Πως διαμορφώνεται σήμερα το χαρτοφυλάκιο σας. Σε ποιους κλάδους δίνεται έμφαση ή διαφοροποιείστε;

Προέρχομαι από το agency system και έχω, νομοτελειακά, την κουλτούρα και αυτή του κλάδου ζωής. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι η ανάπτυξη μας βασίζεται επάνω στην λογική της ισορροπίας των χαρτοφυλακίων.

Οι κλάδοι στους οποίους δίνουμε έμφαση, είναι αυτοί που ταιριάζουν στον κάθε επαγγελματία ξεχωριστά.

Δηλαδή, αν κάποιος συνεργάτης θέλει να επικεντρωθεί στον κλάδο υγείας, πρέπει να του παράσχουμε την ανάλογη υποστήριξη εκεί. Το ίδιο πράττουμε αν κάποιος άλλος συνεργάτης χρειάζεται αντίστοιχα υποστήριξη στους γενικούς κλάδους και σε οποιοδήποτε κατ’ επέκταση εξειδικευμένο προϊόν.

Εξ ου και δημιουργούμε, μέσω της θυγατρικής μας εταιρίας Velos στο Λονδίνο, προϊόντα Lloyds για την Ελληνική ασφαλιστική αγορά, όπως το Cyber insurance, συμβόλαια Αστικής Ευθύνης με μεγάλα κεφάλαια κ.α

-Ποια είναι τα τελευταία σας προϊόντα; Υπάρχουν συγκεκριμένοι κίνδυνοι που απασχολούν περισσότερο την αγορά της Β. Ελλάδος; Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι;

Η αγορά εξελίσσεται και μαζί της και εμείς. Οι άμεσοι στόχοι μας επικεντρώνονται στο να δημιουργούμε εργαλεία ανάπτυξης για τους συνεργάτες μας και να επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε μια αποκλειστική συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ΠΟΞ, για το πρόγραμμα Cyber insurance της Brokers Union. Αυτό το προϊόν σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ΠΟΞ-INTERAMERICAN, που αφορά την ασφάλιση των Ξενοδοχείων Πανελλαδικά, αποδεικνύει ότι η συνένωση δυνάμεων μεταξύ Brokers σε μια αγορά εξελισσόμενη, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

– Ποιος ο ρόλος των νέων τεχνολογιών και η εκπαίδευση αναφορικά με τις εργασίες σας και τους συνεργάτες;

Εμείς στην Brokers Union χρησιμοποιούμε την πιο σύγχρονη τεχνολογία για τους συνεργάτες μας.

• Πλατφόρμες πολυτιμολόγησης
• Συστήματα CRM
• Βιβλιοθήκες γνώσης με συγκριτικούς πίνακες προϊόντων, όρων συμβολαίων κλπ

Στο θέμα της εκπαίδευσης δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση. Διότι διοργανώνουμε καταρχήν σε τακτά διαστήματα σεμινάρια πωλήσεων, μέσα από τα οποία ο συνεργάτης μαθαίνει πρακτικά και έμπρακτα όλη την διαδικασία, από την ανάλυση των αναγκών ενός υποψήφιου πελάτη του έως και την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πώλησης.

Επίσης εκπαιδεύουμε τους συνεργάτες μας στα προγράμματα των εταιριών, ώστε η γνώση των προϊόντων που έχουν στα χέρια τους, να είναι ανάλογη των απαιτήσεων της αγοράς.

Σημαντικό είναι να αναφερθούμε και στα webinars, μέσω των οποίων δίνουμε την δυνατότητα σε όλους τους συνεργάτες μας να παρακολουθούν τις θεματικές ενότητες που τους ενδιαφέρουν, απομακρυσμένα, από όποια περιοχή της Ελλάδας και αν είναι, μέσα από το γραφείο τους.

-Πως βλέπετε σήμερα τις συνεργασίες και την προοπτική δυνατότερων σχημάτων

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Η εποχή που υπήρχαν εκείνα τα υπέροχα μοναχικά μπακάλικα σε κάθε γειτονία, έχει περάσει ανεπίστρεπτη. Τώρα κυριαρχούν τα υπερμάρκετ και, όσοι από εκείνους τους παλιούς εμπόρους είχαν την προνόηση να δημιουργήσουν μεταξύ τους συνέργειες, παρέμειναν και εξελίχθηκαν. Οι υπόλοιποι δυστυχώς δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν και χάθηκαν. Το ίδιο συμβαίνει και στην δική μας αγορά, η οποία δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σήμερα δεν έχει σημασία αν είσαι μεγάλος ή μικρός επιχειρηματίας-επαγγελματίας, διότι όπως άλλωστε βλέπουμε παγκοσμίως, οι συνενώσεις δεν γίνονται μεταξύ μόνο των μικρών, αλλά κυρίως και κατά κόρων μεταξύ των δυνατών. Τα σχήματα εξελίσσονται μεταξύ τους προκειμένου να ακολουθήσουν τις τάσεις, να προσαρμοστούν στις εξελίξεις, να εκμεταλλευτούν ιδιαίτερα και πιο δυνατά σημεία των νέων τους συνεργατών ή να δώσουν τεχνογνωσία και πλεονεκτήματα που έχουν οι ίδιοι. Έτσι προχωράει πλέον και η δική μας αγορά.

Απλά πρέπει να ξεπεράσουμε ως λαός τις αναστολές που μας χαρακτηρίζουν και που ενώ τα πολύ μεγάλα σχήματα λειτουργούν έτσι, αντιθέτως πολλοί με προσωποπαγείς επιχειρήσεις νομίζουν ότι αυτό τους μειώνει.
Άλλωστε στο εξωτερικό ήδη κυριαρχούν τα μεγάλα σχήματα των Brokers, οι οποίοι είναι αποτέλεσμα μικρότερων σχημάτων που στην πορεία εξελίχθηκαν μεταξύ τους.

Εμείς στην Brokers Union θεωρούμε απαράβατο κανόνα την μοναδικότητα του κάθε επαγγελματία, την οποία σεβόμαστε και υποστηρίζουμε. Γι αυτό και επενδύουμε μέσα από την συμβατική μας σχέση σε τρείς ηθικούς κανόνες εγγράφως, οι οποίοι θεωρώ , αν και έχουμε πολλά κίνητρα συνεργασίας που τα ανέφερα παραπάνω, θα μπορούσαν να αποτελούν ίσως και τον μοναδικό λόγο για κάποιον να συνεργαστεί διαχρονικά μαζί μας.

Πρώτον, δίνουμε την δυνατότητα και την ευχέρεια της απόλυτης ελευθερίας στις μελλοντικές επιλογές του συνεργάτη μας και, επειδή είναι επίκαιρο και το παράδειγμα μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας που δεσμεύει τους συνεργάτες της με περίεργες συμβάσεις, θα ήθελα να πω ότι η, ανά πάσα στιγμή, επιθυμία του συνεργάτη μας να διακόψει την συνεργασία του με εμάς, μας βρίσκει απόλυτα δίπλα του. Διότι στις συμβάσεις μας διασαφηνίζουμε ξεκάθαρα ότι ανά πάσα στιγμή θέλει να μεταφέρει το χαρτοφυλάκιο του αλλού, εμείς του υπογράφουμε την μεταφορά άμεσα, χωρίς αναστολές και εμπλοκές.

Δεύτερον, σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας για εργασία, ο συνεργάτης μας αμείβεται για δέκα χρόνια με τις προμήθειες του χαρτοφυλακίου του, αν δεν εκχωρήσει σε κάποιο συγγενικό του πρόσωπο την συνέχιση αυτού του χαρτοφυλακίου.

Τρίτον, σε περίπτωση απώλειας της ζωής του συνεργάτη μας οι προμήθειες αποδίδονται για δέκα έτη στην οικογένεια του, αν δεν συνεχίσει κάποιο συγγενικό του πρόσωπο την εξυπηρέτηση του χαρτοφυλακίου του.

Με τα ανωτέρω θέλω να πω ότι δείχνουμε τον σεβασμό μας στην δουλειά των συναδέλφων και κατανοούμε απόλυτα ότι τα χαρτοφυλάκια που δημιουργεί ο κάθε συνεργάτης μας με κόπο μιας ζωής, ανήκουν σε αυτόν!

Έτσι εξηγούμε το motto μας «η ισχύς εν τη ενώσει» και καλούμε όσους θέλουν να δούμε μαζί το μέλλον με σωστές και επαγγελματικές βάσεις, να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με ένα καφέ και με καλή διάθεση και να το σχεδιάσουμε.

«Η Ισχύς εν τη ενώσει». Σε μια εποχή που οι συνέργειες είναι απαραίτητες για την εξέλιξη όλων μας!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*