Η INTERAMERICAN στο «2ο Πανόραμα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Ανάπτυξης»

Η Global Sustain, με «πιλότο» την επιτυχία και απήχηση του πρώτου, περυσινού συνεδρίου για την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη, επανέρχεται και φέτος οργανώνοντας το «2ο Πανόραμα», με χορηγική συνεργασία και συμμετοχή της INTERAMERICAN.

Ο επιχειρηματικός οργανισμός χαρακτηρίζεται από ευδιάκριτη στρατηγική και δυναμική πρωτοβουλιών σε ζητήματα υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης, αποτελώντας πρότυπο στον τομέα εδώ και 15 χρόνια για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Με αυτή τη σύμπραξη, ταυτόχρονα με τη θεματική ανάδειξη των προτεραιοτήτων της εταιρείας που θα παρουσιάσει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών σχέσεων και υπευθυνότητας, με θέμα «Ένας κοινωνικός δρόμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: το παράδειγμα της INTERAMERICAN», υπογραμμίζεται η ενθάρρυνση της διεύρυνσης του σχετικού διαλόγου και στην Περιφέρεια, που η Global Sustain είχε την ιδέα να προωθήσει με τον νεοπαγή θεσμό του συνεδρίου. Το «2ο Πανόραμα», που θα φιλοξενηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, αποτελεί -όπως και πέρυσι- προπομπό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας τη συγκέντρωση ενδιαφέροντος πλήθους ενδιαφερομένων μερών στη μητρόπολη της Βορείου Ελλάδος.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα αναφερθούν σε θέματα σχετικά με τις νέες τάσεις στην επαλήθευση του πλέον εφαρμοζόμενου, νέου απολογιστικού προτύπου GRI Standards, τα αναπτυξιακά προγράμματα σε τοπικό επίπεδο και τις βιώσιμες πόλεις, τις εξελίξεις στο τοπίο της εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης – τους Στόχους (17 Sustainable Development Goals) της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ, τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων – της υγείας/ευεξίας και ασφάλειας των εργαζομένων, την υπευθυνότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα κ.ά. Επίσης, θα εκπροσωπηθούν με ομιλητές η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης) κα θεσμικοί φορείς (ΕΒΕΘ, ΣΒΒΕ, ΕΕΘ, ΣΕΒΕ).

«Στην πολυπλοκότητα του διαρκώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος της σύγχρονης εποχής, με τους εκρηκτικά επιταχυνόμενους ρυθμούς της ψηφιακής μεταμόρφωσης, την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της, τις παγκόσμιες εθνοπολιτικές και οικονομικές διελκυστίνδες συμφερόντων, πλήττονται κυρίως οι πλέον ευάλωτοι κοινωνικά πληθυσμοί, με προφανείς τις δυσκολίες σύνθεσης ισορροπιών για την ευημερία τους. Οι επιχειρήσεις, λοιπόν, οφείλουν να αναπροσδιορίσουν τον ενεργό ρόλο τους και να υποστηρίξουν τη διαμόρφωση και ενίσχυση θεσμών που, παγκοσμίως και τοπικά, υπηρετούν στην πράξη κοινές αρχές και αξίες στα θεμέλια για έναν καλύτερο κόσμο. Στην INTERAMERICAN, θέλουμε να είμαστε μέσα στα πράγματα προσεγγίζοντας με την ευρύτερη έννοια της ευθύνης τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας, σε βάθος χρόνου. Η συνεδριακή πρωτοβουλία της Global Sustain στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί ένα νέο ιδεοδρόμιο για την αναζήτηση αναλόγων κατευθύνσεων» επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος, εκ μέρους της εταιρείας.

Ο Μιχάλης Σπανός, διευθύνων σύμβουλος του Global Sustain Group, τονίζει σχετικά: «Είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία τέτοιων εκδηλώσεων η στήριξη από επιχειρήσεις που διατηρούν σε υψηλό επίπεδο τον πήχη της εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα μας, όπως η INTERAMERICAN. Η πολυδιάστατη συνεργασία μας με την εταιρεία, σε επίπεδο δικτύωσης με άλλες επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς, επικοινωνίας δράσεων και εξειδικευμένης πληροφόρησης και εκπαίδευσης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, μετρά ήδη δώδεκα χρόνια. Από την άλλη πλευρά, αποτελεί σημαντική προστιθέμενη αξία για την εταιρεία μας η υποστήριξη της INTERAMERICAN σε δράσεις μας όπως αυτή στη Θεσσαλονίκη, όπου η ανάδειξη και παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών και στρατηγικών εταιρικής υπευθυνότητας μπορεί να είναι καταλυτική για τη διάδοση και εμπέδωση των εν λόγω αρχών και πολιτικών σε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, καθώς και στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση εταιρικών στελεχών αλλά και πολιτών».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*