Ομόλογα των Munich Re και Nationwide για φυσικές καταστροφές

Στην έκδοση ομολόγων για να καλύψουν το μεγάλο κόστος των αποζημιώσεων αναμένεται να προβούν οι ασφαλιστικές εταιρίες Munich Re και Nationwide μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πηγές του ασφαλιστικού ειδησεογραφικού μέσο ΒΙ.

Η εταιρία Nationwide Mutual Insurance Co. σχεδιάζει να εκδώσει ομόλογο 200 εκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψει μέρος του κόστους των αποζημιώσεων που προκάλεσαν οι τυφώνες στις ΗΠΑ. 

Εν συνεχεία, η εταιρία Munich Reinsurance Co σχεδιάζει να εκδώσει ομόλογο 100 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να καλύψει το ύψος των αποζημιώσεων για τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν την Αμερική και την Ευρώπη και να προστατευθεί από την οικονομική έκθεση, σύμφωνα με πηγή του BI. 

Το ομόλογο της Caelus Re II Ltd , που είναι εταιρία ειδικού σκοπού της Nationwide θα τεθεί σε κυκλοφορία για τους επενδυτές και αναμένεται να οριστικοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με άρθρο του BI. 

Με στόχο να καλύψει παρόμοιες αποζημιώσεις η εταιρία Caelus Re Ltd της  Columbia είχε διαθέσει ομόλογο 250 εκατομμυρίων τον Ιούλιο του 2008 μέσω των νησιών Κέϋμαν.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο το ομόλογο της Eos Re Ltd , που είναι εταιρία ειδικού σκοπού της Munich Re με έδρα το Δουβλίνο θα τεθεί σε κυκλοφορία για τους επενδυτές και θα οριστικοποιηθεί αυτό το μήνα. 

Ειδικοί του χώρου έχουν προβλέψει αύξηση στην έκδοση ομολόγων για την κάλυψη φυσικών καταστροφών έως και την 1η Ιουνίου, που αρχίζει η περίοδος των τυφώνων του Ατλαντικού εν μέσω ευνοϊκών συνθηκών στην αγορά για χορηγίες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*