parked cars, παρκαρισμένα αυτοκίνητα, οχήματα

Σαρωτικές αλλαγές στις ασφαλίσεις ΙΧ προαναγγέλλουν τα Lloyd’s!

Η ιστορική ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς προετοιμάζεται για τις αλλαγές που φέρνουν τα αυτοοδηγούμενα οχήματα

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τα Lloyd’s of  London, η ιστορική ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου που «μετρά» 330 χρόνια ζωής, προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο που καλύπτει τις ασφαλίσεις ΙΧ, ενόψει της έλευσης των αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

Όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος John Neal, τα Lloyd’sβρίσκονται σε συνομιλίες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες για το πώς να δημιουργήσουν διαφορετικά συμβόλαια που θα αντικατοπτρίζουν την νέα τάξη πραγμάτων, καθώς εταιρείες όπως η Tesla εξετάζουν τις ασφαλιστικές τους επιλογές και δεν αποκλείουν να εισέλθουν…αυτόνομα στον κλάδο.

«Την επόμενη πενταετία, θα έχουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση αναφορικά με την προσφορά ενός οχήματος και την ασφάλιση που θα το συνοδεύει… Δεν θα έχουμε πια συμβατικές ασφάλειες ΙΧ», δήλωσε σε συνέντευξή του ο κ. Neal.

Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς αναφέρουν υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι τα αυτοοδηγούμενα οχήματα ίσως μειώσουν δραστικά την ανάγκη να αγοράζουν οι ιδιώτες ασφάλιση αυτοκινήτου.  Απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση της Teslaνα δημιουργήσει το δικό της ασφαλιστικό προϊόν «με βοήθεια από τη βιομηχανία», ο κ. Nealδήλωσε ότι τα αυτόνομα οχήματα δεν θα σημάνουν το τέλος των ασφαλειών αυτοκινήτου, αλλά θα δημιουργήσουν ζήτηση για διαφορετικά προϊόντα, για τα οποία τα Lloyd’sθα έχουν προετοιμαστεί εγκαίρως.

Αναβάθμιση προοπτικών δια χειρός S&Ρ

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου, εξάλλου, ο οίκος αξιολόγησης Standard&Poor’s αναβάθμισε την προοπτική για την πιστοληπτική ικανότητα των Lloyd’s και των βασικών θυγατρικών σε «σταθερή» (από αρνητική προηγουμένως), σε συνέχεια των αλλαγών που προανήγγειλε η αγορά για να βελτιώσει τις επιδόσεις της.

Τα Lloyd’s έχουν εμφανίσει ζημίες ύψους 3 δις. στερλινών την τελευταία διετία, η S&Pωστόσο σημείωσε ότι έχουν αναληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες για την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου την περίοδο 2019-2021. Σύμφωνα με την S&P, υπό τη νέα ηγετική ομάδα, τα Lloyd’sενίσχυσαν  την κεφαλαιακή τους επάρκεια, μείωσαν την έκθεσή τους σε καταστροφικά γεγονότα και ανέλαβαν δράση για την «ανάταξη» των κλάδων με τις χειρότερες επιδόσεις εντός της αγοράς.

Ο οικονομικός διευθυντής των Lloyd’s, Burkhard Keese, χαρακτήρισε την αναβάθμιση ως «εξαιρετικό νέο», υπογραμμίζοντας ότι η βελτίωση της κεφαλαιακής θέσης της αγοράς αναγνωρίστηκε από την S&P, όπως και η αυξημένη πειθαρχία στην ανάληψη κινδύνων (underwriting), με αποτέλεσμα η S&P να έχει πλέον την πεποίθηση ότι η αγορά θα επιστρέψει σtην κερδοφορία τα επόμενα τρία χρόνια.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*