Η CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS στα χέρια του ομίλου CNP Assurances

Χρυσή συμφωνία εξαγοράς του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS πέτυχε ο γαλλικός «γίγαντας» της ασφάλισης CNP ASSURANCES με την Τράπεζα της Κύπρου.

Mέχρι στιγμής ο όμιλος κατείχε το 50,1% του μετοχικού του κεφαλαίου της CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS ενώ σήμερα έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις περί εξαγοράς του υπόλοιπου ποσοστού (49,9%)).

Η CNP Assurances θα εξαγοράσει το εναπομείναν ποσοστό ένταντι ποσού ύψους 97,5 εκατ. ευρώ, με ίδια κεφάλαια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής υπόκειται στις εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Η εξέλιξη αυτή, προστίθεται,  επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της CNP ASSURANCES στις προοπτικές της κυπριακής ασφαλιστικής αγοράς. Ταυτόχρονα αναγνωρίζεται το αποτέλεσμα της επιτυχημένης στρατηγικής της Διευθυντικής ομάδας για την ανάπτυξη του Ομίλου, που αντανακλάται στη διαρκώς ανοδική πορεία εξέλιξης των εταιρειών του στην Κύπρο, CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, που έχουν κατακτήσει ηγετική θέση στους τομείς  δραστηριότητάς τους.

Ο κ. Xavier Larnaudie-Eiffel, αναπληρωτής CEO της CNP ASSURANCES και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CNP Cyprus Insurance Holdings δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε αυτή η συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου. Το αποτέλεσμά της ενισχύει περαιτέρω τη δυνατότητα της θυγατρικής μας που πρωταγωνιστεί στην Κύπρο, να επεκτείνει τις εργασίες της με την πλήρη υποστήριξη των ομάδων μας στο Παρίσι. Είναι ισχυρή μας βούληση να συμβάλουμε ακόμα πιο έντονα στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο».

Ο κ. Antoine Lissowski, Διευθύνων Σύμβουλος της CNP Assurances, δήλωσε: «Με την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της CNP Cyprus Insurance Holdings αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη μας στο μέλλον αυτής της κερδοφόρου θυγατρικής εταιρείας που προσφέρει όλο το φάσμα ασφαλειών ζωής και γενικού κλάδου σε μια χώρα στην οποία επανήλθε η ανάπτυξη μετά από την οικονομική κρίση του 2013. Περαιτέρω, αυτή μας η ενέργεια αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στην διευθυντική ομάδα που με επιτυχία πέτυχε την ανάκαμψη και ανάπτυξη της εταιρείας, στην οποία έχουμε επενδύσει από το 2008»..

Σε δήλωσή του ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου, κ. Τάκης Φειδία, τόνισε ότι «με τη συμφωνία αυτή απελευθερώνονται σημαντικές δυνάμεις του Ομίλου CNP CYPRUS, εδραιώνοντας νέες προοπτικές στρατηγικής ανάπτυξης».

Η CNP Cyprus Insurance Holdings Ltd είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός στην Κύπρο, και προσφέρει όλο το φάσμα ασφαλειών ζωής και γενικού κλάδου μέσω του μεγαλύτερου δικτύου διαμεσολαβητών στην χώρα. Το 2018 η CNP Cyprus Insurance Holdings συνεισέφερε €157 εκ. στα εισοδήματα της CNP Assurances (αυξημένα κατά 8,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο) και €7,3 εκ. στο καθαρό κέρδος του Ομίλου.

Η εξαγορά του μεριδίου της Τράπεζας Κύπρου επιτρέπει στην CNP Assurances να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της θυγατρικής της εταιρείας, και ως εκ τούτου να ενισχύσει την θέση της στην Κύπρο, μια αγορά με ελκυστικές προοπτικές ανάπτυξης στην οποία η CNP Cyprus Insurance Holdings κατέχει ηγετική θέση, με μερίδιο αγοράς 21% στις ασφάλειες ζωής και 13% στις ασφάλειες γενικού κλάδου.

Πηγή : inbusinessnews.reporter.com.cy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*