Μικτή εικόνα στην παραγωγή ασφαλίστρων την περίοδο «Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2019»

Μικτή εικόνα κατέγραψε η παραγωγή ασφαλίστρων το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2019 σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΑΕΕ.

Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων που προέκυψαν έπειτα από την προσαρμογή των δεδομένων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος με νεότερες απαντήσεις 51 ασφαλιστικών επιχειρήσεων και από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής εγγεγραμμένων ασφαλίστρων των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2019 με τις αντίστοιχες της ίδιας περιόδου για το 2018, προκύπτουν τα παρακάτω:

Τον Φεβρουάριο του 2019σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, οι ασφαλίσεις Ζωής συνολικά αυξήθηκαν κατά 9,0%, όμως οι παραδοσιακές ασφαλίσεις Ζωής (επιβίωσης, θανάτου, μικτές και συμπληρωματικές) μειώθηκαν κατά 1,3%, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Αντιστοίχως, οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν μείωση(-8,5%).Συνολικά, η παραγωγή ασφαλίστρων μηνός Φεβρουαρίου μειώθηκε κατά 0,5%, έναντι του Φεβρουαρίου του 2018.

Στα γραφήματα που ακολουθούν παρουσιάζεται η εξέλιξη της παραγωγής ασφαλίστρων ανά μήνα, για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2018–Φεβρουαρίου 2019, ξεχωριστά για τις ασφαλίσεις Ζωής και τις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Δείτε παρακάτω  όλη την ανακοίνωση της ΕΑΕΕ

oikmel_premium2months2019gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*