Η ΕΑΕΕ στο πλευρό του καταναλωτή

Με μία σειρά από καμπάνιες, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (EAEE) παρείχε χρήσιμες πληροφορίες στους καταναλωτές με βασικούς στόχους την αύξηση της ασφαλιστικής συνείδησης, την ενημέρωση και την εκπαίδευση των πολιτών για την αξία της ασφάλισης.

Το 2018 ολοκληρώθηκε η ψηφιακή καμπάνια της ΕΑΕΕ με τίτλο «Σε μένα θα τύχει;» μέσω προβολής 8 videos μικρής διάρκειας που αφορούσαν τους κλάδους σύνταξης, υγείας, περιουσίας και αυτοκινήτου. Μέσα από χιουμοριστικές ανατροπές και ιδιαίτερους χαρακτήρες καυτηριάστηκε η τάση που έχουμε οι περισσότεροι να πιστεύουμε ότι το απρόοπτο είναι απίθανο να τύχει σε εμάς τους ίδιους. Τα κε-ντρικά πρόσωπα αυτής της ψηφιακής καμπάνιας της ΕΑΕΕ ήταν οι ηθοποιοί Κατερίνα Ζαρίφη με την Μαρία Μπεκατώρου και ο Λευτέρης Ελευθερίου με τον Θανάση Τσαλταμπάση.

Στις 11/11/2018 ξεκίνησε η νέα ψηφιακή καμπάνια της ΕΑΕΕ με κεντρικό concept τα απρόβλεπτα γεγονότα που δημιουργούν τις δικές τους ανατροπές στην πορεία της ζωής μας, τα Οops. Τα Oοps είναι μια φυλή από ζωηρά και ατσούμπαλα πλάσματα που αποδίδονται με 3d animation.

Με διάφορους κωμικούς τρόπους, οι χαρακτήρες αυτοί προκαλούν απρόοπτα που επηρεάζουν τους ανθρώπους στη ζωή τους. Είναι ο αστάθμητος παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει ανά πάσα στιγμή τα σχέδια και τα όνειρά μας. Υπογραφή και κεντρικό μήνυμα κάθε καμπάνιας είναι το slogan της ΕΑΕΕ, «Ασφαλίζω ση-μαίνει φροντίζω». Η υλοποίηση της δράσης αυτής ολοκληρώθηκε με τη δημοσιοποίηση 4 videos, που αφορούν στο σεισμό, στο αυτοκίνητο, στις συντάξεις και στην υγεία. Παράλληλα, διεξήχθη ένας εκπαιδευτικός διαγωνισμός μέσα από το microsite theoops.gr. Εκεί το κοινό συμμετείχε σε ένα διαδραστικό quiz γύρω από τα απρόβλεπτα γεγονότα της ζωής, με στόχο τόσο την ευαισθητοποίησή του όσο και την περαιτέρω εμπλοκή του στην καμπάνια.

«Ονειρεύομαι σοφά»

Η ΕΑΕΕ σε συνεργασία με τον ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece), δημιούργησε το ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΣΟΦΑ, ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με τους όρους της επιχειρηματικότητας, των κινδύνων, της πρόληψης και γενικότερα με το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη της ση-μασίας της πρόληψης στην καθημερινή μας ζωή (προσωπική και επαγγελματική) και παράλληλα η ανάπτυξη ασφαλιστικής συνείδησης στη μαθητική κοινότητα της χώρας. Η εκπαίδευση γίνεται με απλουστευμένο τρόπο μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία, που βασίζεται σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το εκπαιδευτικό υλικό εκπονήθηκε από το ΕΙΑΣ ενώ στο πιλοτικό πρόγραμμα συμμετείχαν εθελοντές στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς που συντόνισε ο ΣΕΣΑΕ. Κατά τη διάρκεια του 2018 το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 20 σχολεία με συνολικούς αποδέκτες 370 μαθητές και θα επεκταθεί σε πολλαπλάσιους αποδέκτες την περίοδο 2019-2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*