Ενδιαφέρον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για την Aspis Bank

Πολύ κοντά στην είσοδό του ως στρατηγικός επενδυτής στην Aspis Bank φέρεται να βρίσκεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, θέμα που θα συζητηθεί και στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα εισέλθει στην Aspis Bank συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αποκτώντας σημαντικό ποσοστό στην τράπεζα. 

Όπως όλα δείχνουν η διοίκηση του Τ.Τ.  έχει πάρει έγκριση τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και από την κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με εκπροσώπους εταιριών του ομίλου Ψωμιάδη, οι οποίες ελέγχουν σημαντικό ποσοστό στην Aspis Bank.

Η ανακοίνωση του Τ.Τ.

«Στο πλαίσιο της ορθής, έγκαιρης και πλήρους ενημέρωσης των μετόχων, του επενδυτικού κοινού κάθε ενδιαφερόμενου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (επιστολή α.π. 514/9.2.2010) εξ αφορμής σημερινών δημοσιευμάτων σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γνωστοποιείται ότι σήμερα, 9η Φεβρουαρίου 2010, πρόκειται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, προκειμένου, μεταξύ άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, να εξετασθεί το ενδεχόμενο της συμμετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Aspis Bank Α.Ε., καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης της συμμετοχής αυτής. 

Εφόσον υπάρξει σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, η Τράπεζα θα προβεί σε άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και των μετόχων με νεότερη εταιρική ανακοίνωση ως άλλωστε πράττει κατά πάγια τακτική της».

Η ανακοίνωση της Aspis Bank

H Aspis Bank σε απάντηση της με αριθμ. πρωτ. 515/09.02.2010 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Όπως πληροφορηθήκαμε από σημερινή ανακοίνωση, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας. 

Αναφορικά με δημοσιεύματα περί ύπαρξης ενδιαφέροντος από Ρωσικό Όμιλο, η Τράπεζα δεν έχει ενημέρωση. Η Τράπεζα δεσμεύεται να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε νεότερη εξέλιξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*