Στα χαρακώματα η ΕΑΕΕ και οι εταιρίες Οδικής Βοήθειας με την κυβέρνηση

Προβλήματα στην εξυπηρέτηση των οδηγών αυτοκινήτων που θα χρειαστεί να καταφύγουν στις υπηρεσίες εταιριών Οδικής Βοήθειας, δημιουργεί η στάση που πραγματοποιεί το Σωματείο Επιχειρηματιών Οδικής Βοήθειας, διαμαρτυρόμενο για το νόμο 3783 του 2009, που ρύθμιζε θέματα οδικής βοήθειας. 

Η κινητοποίηση συνδέεται με την ενεργοποίηση του άρθρου 14 που υποχρέωνε τις ασφαλιστικές εταιρίες και τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας να υπογράψουν αποκλειστική συνεργασία με τους παρόχους των υπηρεσιών οδικής βοήθειας σε όλους τους νομούς της χώρας. 

Το θέμα έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος η οποία σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για σκανδαλώδεις ρυθμίσεις οι οποίες ψηφίστηκαν χωρίς διαβούλευση. 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:
«Στο θερινό τμήμα της προηγούμενης Βουλής ψηφίσθηκαν με πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης, όλως αιφνιδίως και χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση ή έστω ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μερών, δύο σκανδαλώδεις ρυθμίσεις που ουσιαστικά ανατρέπουν κατά τρόπο προκλητικό και απαράδεκτο τον πρόσφατα εφαρμοσθέντα νόμο 3651/2008 για την Οδική Βοήθεια Οχημάτων.
Οι σκανδαλώδεις ρυθμίσεις του άρθρου 14 του νόμου 3783/2009, στις οποίες είχε σθεναρά αντιταχθεί η τότε αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση και οι οποίες προβλέπεται να εφαρμοστούν από 1.1.2010, επηρεάζουν, απροκάλυπτα και καθοριστικά το σημερινό επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες οδικής βοήθειας και των τοπικών συνεργατών τους, με αποτέλεσμα να ευνοούνται, για μία ακόμη φορά, συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα του χώρου.
Οι επίμαχες ρυθμίσεις επιβάλλουν στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις που παρέχουν οδική βοήθεια και στους τοπικούς συνεργάτες τους είτε την υιοθέτηση αυξημένου κόστους μοντέλου λειτουργίας, είτε την οριστική αποχώρησή τους από το χώρο αυτό, διαμορφώνοντας συνθήκες ολιγοπωλίου, προς βλάβη όλων και κυρίως των καταναλωτών, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά τις προσφερόμενες από «ολίγους και εκλεκτούς» υπηρεσίες οδικής βοήθειας.
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος διαμαρτύρεται για μία ακόμη φορά εντονότατα για τη διαμορφωθείσα κατάσταση και ζητά από την κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 14 του ν. 3783/2009 για έξι τουλάχιστον μήνες, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους ενδιαφερόμενους (κυβέρνηση, ασφαλιστικές επιχειρήσεις και συνεργάτες) για την πραγματοποίηση του αναγκαίου διαλόγου και την επανεξέταση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*