Οι μεσίτες θα πρέπει να αανδείξουν το ρόλο τους στη σύγχρονη οικονομία

Oι μεσίτες ασφαλίσεων θα χρειαστεί να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να αναδείξουν την αξία των υπηρεσιών τους στις μικρές επιχειρήσεις ιδιαίτερα στην περίοδο της ύφεσης αναφέρει ο Βρεταννικός Σύνδεσμος Μεσιτών (British Insurance Brokers Association’s) γνωστός ως BIBA. 
Τελευταίες έρευνες που διοργανώθηκαν από το εμπορικό επιμελητήριο κατέδειξαν ότι το ένα τρίτο των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) μη χρησιμοποιώντας κάποιον μεσίτη ασφαλίσεων δεν αντιλαμβάνονται ότι η μέθοδός τους για να ασφαλιστούν είτε μέσω μίας τράπεζας ή οργανισμού είτε μέσω διαδικτύου δεν ενδείκνυται και ότι ουσιαστικά αγοράζουν ένα μόνο απλό προιόν. 
Επιπροσθέτως , το 63% των ΜΜΕ απ’ αυτές που δεν χρησιμοποιούν μεσίτες αποκρίθηκαν ότι έλαβαν ενημέρωση από ειδικό για την κατάλληλη γι’ αυτούς ασφαλιστική πολιτική η οποία σε μεγάλο βαθμό όμως ήταν λανθασμένη. 
Ο διευθύνων σύμβουλος της BIBA κ. Eric Galbrath, δήλωσε ότι « είναι σημαντικό ότι οι μεσίτες διαδραματίζουν ένα ρόλο-κλειδί στην ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον τρόπο που δρουν και με τις δυνατότητες που έχουν για να τις βοηθήσουν. 

Οι μεσίτες χρειάζεται να διαφοροποιηθούν από άλλους επαγγελματίες της αγοράς δείχνοντας την προστιθέμενη αξία τους τόσο σε θέματα συμβουλών όσο και σε θέματα ενίσχυσης και συμπαράστασης των επιχειρήσεων όταν εμφανιστούν ζημιές. 

Όπως και να έχει, η έρευνα απέδειξε ότι ανάμεσα στις ΜΜΕ που αγόρασαν την ασφάλειά τους μέσω των μεσιτών, το 96% δήλωσε ότι η συμβουλή τους ήταν σημαντική , το 94% δήλωσε ότι οι μεσίτες τους επιβεβαίωσαν ότι αγόρασαν το σωστό προιόν, το 89% χρησιμοποιώντας έναν μεσίτη τους επέτρεψε να εστιαστούν στη δουλειά τους, το 85% δήλωσε ότι χρησιμοποιώντας έναν μεσίτη θα έχουν πάντα ένα ανταγωνιστικό ασφάλιστρο, το 81% είπε ότι οι μεσίτες τους εξήγησαν γιατί η επιλεγμένη πολιτική ήταν η κατάλληλη για την επιχείρησή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*