Μέτρα για τους 700 εργαζομένους της Ασπίς εξήγγειλε το Υπουργείο Εργασίας

Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης κ. Δημήτρης Κοντός όπου συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για τους 700 εργαζόμενους των πέντε εταιρειών των οποίων ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας.
Μετά τη συνάντηση, η Υπουργός κα. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά επεσήμανε τα εξής: «Είχαμε συνάντηση με την Ομοσπονδία και τους εργαζόμενους των ασφαλιστικών εταιρειών, εκείνων που ανακλήθηκε η άδεια τους. 

Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους 700 εργαζόμενους οι οποίοι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν πρόβλημα ως προς την απασχόληση τους. Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες του Υπουργείου μας. Συζητήσαμε και αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας υπό τον Γενικό Γραμματέα τον κ. Κοντό, η οποία και εντός της ημέρας θα συνεδριάσει ώστε να εξειδικευτούν τα μέτρα.

Συγκεκριμένα, δεσμευτήκαμε για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σ’ όλους τους εργαζόμενους -οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους μήνες-, ειδική επιδότηση για δράσεις που εκείνοι επιθυμούν και εφόσον το επιθυμούν, πρόγραμμα κατάρτισης και επανακατάρτισης, προώθησή τους σε νέες θέσεις εργασίας με ενισχυμένη επιδότηση για ένα έως τρία χρόνια, προώθηση της επιχειρηματικότητας με ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ σε όσους εργαζομένους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση. Ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, ώστε να υπάρχει μηνιαία ειδική επιδότηση της ανεργίας και ένσημα ώστε να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση.
Δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνδυασμένης παρέμβασης για τη συγκεκριμένη κατηγορία των εργαζομένων οι οποίοι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα προβλήματα. 

Η συζήτηση και οι δεσμεύσεις από τη δική μας πλευρά υπάρχουν. Μένει σύντομα να υλοποιηθούν τα όσα συζητήσαμε και αποφασίσαμε. Το πολύ θετικό σε αυτό το ειδικό ολοκληρωμένο σχέδιο για τη συγκεκριμένη αντιμετώπιση της κατάστασης είναι ότι θα μπορούμε να το προσαρμόζουμε ανάλογα με τα θέματα και τα προβλήματα που προκύπτουν».

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης επεσήμανε τα ακόλουθα: «Μετά την ανάκληση αδείας των 5 ασφαλιστικών επιχειρήσεων είναι γνωστό σε όλους ότι οι 700 συνάδελφοι μας αποτελούν το 10% των εργαζομένων της γενικής ασφαλιστικής αγοράς, βιώνουν μια πραγματικά τραγική κατάσταση. 

Σε όλες τις προσπάθειες τις οποίες κάνουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να πιέσουμε για να βρεθούμε κάποιες λύσεις οι οποίες είναι συνδυασμός τριών παραγόντων θα πρέπει να βρεθούν λύσεις και από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και του Υπουργείου Κοινωνικής Απασχόλησης αλλά και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. 

Σήμερα έγινε μια θετική συνάντηση με την κα. Υπουργό η οποία δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των μέτρων των οποίων ανέφερε που είναι σαφέστατα προς την μεριά και των προτάσεων που είχαμε κάνει στο Υπουργείο Απασχόλησης, περιμένουμε την υλοποίηση των μέτρων, θα γίνουν άμεσες συναντήσεις με την ομάδα εργασίας που θα εκπονήσει το συγκεκριμένο έργο, άρα περιμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών και περιμένουμε σαφέστατα των προφορικών δεσμεύσεων που μέχρι τώρα υπάρχουν του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τη διασφάλιση ή κάποιων ή όλων των θέσεων εργασίας τουλάχιστον στη Εταιρεία Ζωής έτσι ώστε να μπορέσουν να βρεθούν κάποιες λύσεις. 

Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο δρόμο και θα συνεχίσουμε μέχρι να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις, στο επίπεδο που χρειάζεται γιατί η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Ευχαριστούμε για την όλη διαδικασία που υπήρξε σήμερα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*