Διεθνές το κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων – Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια φαίνεται πως δρούσε το διεθνές κύκλωμα το οποίο έκλεβε και διακινούσε παράνομα ακριβά φάρμακα. Οι συλλήψεις ανέρχονται πλέον σε 21 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, ανάμεσα στους συλληφθέντες και δύο Νοσηλεύτριες ΔΕ του Λαϊκού Νοσοκομείου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία με πούλμαν, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Ο εγκέφαλος της σπείρας φέρεται να είναι ένας άνδρας με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, όπου είχε στήσει και εικονική εταιρία και εισήγαγε εικονικά φάρμακα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ελληνικού CNN.  Η οικονομική αστυνομία έφθασε στα ίχνη του κυκλώματος, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται νοσηλευτές, γιατροί, κυρίως ιδιώτες, αλλά και φαρμακοποιοί, μετά από σχετική καταγγελία του ΕΟΦ πριν από μερικούς μήνες.

Τέσσερα από τα αρχηγικά στελέχη φέρονται να έχουν συλληφθεί, ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN, οι νοσηλευτές έκλεβαν τα φάρμακα από το νοσοκομείο, διοχετεύοντας μόνο μέρος της θεραπείας στους ασθενείς για τους οποίους προορίζονταν. Τα κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα στη συνέχεια διοχετεύονταν σε νοσοκομεία της κεντρικής Ευρώπης με μεταφορικές εταιρίες. Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν φάρμακα αξίας περίπου 300 χιλιάδων ευρώ, αλλά και πλαστές συνταγές, στις οποίες είχαν συνταγογραφηθεί ογκολογικές θεραπείες για υποτιθέμενους καρκινοπαθείς ή για ασθενείς που είχαν χάσει τη μάχη με τον καρκίνο.

“Δεν φθάνει το οικονομικό χάλι των Νοσοκομείων έχουμε να αντιμετωπίσουμε και σκάνδαλα”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σημειώνοντας πως αν αποδειχθεί είναι “ασύλληπτο σκάνδαλο”.

“Δεν σέβονται τον πόνο των ασθενών με καρκίνο. Τη μάχη για τη ζωή που δίνουν καθημερινά. Την ταλαιπωρία που υφίστανται να πηγαίνουν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο προκειμένου να βρουν τα ογκολογικά τους φάρμακα, για να κάνουν χημειοθεραπείες ή άλλες θεραπείες. Την αγωνία τους που πολλές φορές δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακα γιατί δεν τα διαθέτουν τα Νοσοκομεία. Πλουτίζουν – κερδοσκοπούν σε βάρος των ασθενών με καρκίνο. Ντροπή”, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και επισημαίνει την ανάγκη η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης να  μη γίνει επιδερμικά.

“Μεγάλη είναι η ευθύνη των Διοικητών των Νοσοκομείων κατά την περίοδο που συνέβησαν οι εν λόγω κλοπές των φαρμάκων. Ελπίζουμε το σκάνδαλο αυτό να μην αποδειχθεί ότι στοίχισε ζωές ασθενών με καρκίνο ή με άλλη πάθηση”, σημειώνεται.

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*