Εθνική Ασφαλιστική: 27% αύξηση κερδοφορίας το 2017

Την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά διατήρησε η Εθνική Ασφαλιστική το 2017, υπερβαίνοντας τους στόχους της και επιτυγχάνοντας υψηλά επίπεδα κερδοφορίας και παραγωγής. Το συνολικό μερίδιό της στην αγορά ανήλθε στο 15,47%, μετά τη διαμόρφωση ποσοστών 21,24% στον Κλάδο Ζωής και 9,84% στους Γενικούς Κλάδους.

Η περσινή χρονιά αποτέλεσε μια ακόμη χρονιά σταθμό όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. Ενδεικτικά, η Εθνική Ασφαλιστική παρουσίασε αύξηση της κερδοφορίας το 12μηνο του 2017 κατά 27,9%, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε €73,9 εκατ. Παράλληλα, η συνολική παραγωγή για την ίδια περίοδο ανήλθε σε €587,9 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,8% έναντι του 2016.

Θεαματική πορεία κατέγραψε και το δίκτυο Bancassurance, όπου σημειώθηκε άνοδος στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κατά 28,3%, γεγονός που μεταφράζεται σε €164,3 εκατ. έναντι των €128 εκατ. του 2016, κυρίως χάρη στο προϊόν «Εθνική Εφάπαξ». Τα στοιχεία του πρώτου 3μήνου δείχνουν ότι το δίκτυο Bancassurance θα διαγράψει θετική πορεία και το 2018, καθώς μόνο τον Φεβρουάριο του 2018 παρατηρήθηκε αύξηση παραγωγής κατά 22,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σαν αποτέλεσμα τόσο των ανωτέρω κερδών όσο και μιας σειράς στοχευμένων δράσεων, η εταιρεία κατέγραψε εντός του 2017 θεαματική βελτίωση στους κεφαλαιακούς της δείκτες στο πλαίσιο Φερεγγυότητας ΙΙ και ιδιαίτερα σε αυτούς χωρίς μεταβατικά μέτρα.«

«Είμαστε εδώ και στηρίζουμε αυτό που πρεσβεύουμε: τη σοβαρότητα, τη συνέπεια και τη συνέχεια» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστική Χριστόφορος Σαρδελής.

«Η διοίκηση, το προσωπικό και το δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής στάθηκαν όρθιοι και ενωμένοι απέναντι στις προκλήσεις μιας δύσκολης συγκυρίας. Ήταν μια απαιτητική αποστολή -με βολές από πολλές κατευθύνσεις- η οποία θα μπορούσε εύκολα να αποσυντονίσει την εταιρεία, πράγμα όμως που δεν συνέβη, χάρη στην ωριμότητα που επέδειξαν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και τα δίκτυα. Την αντιμετωπίσαμε με τόλμη και πίστη για το μέλλον, και με βαθιά συναίσθηση της πλούσιας ιστορίας της παλαιότερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας» δηλώνει από την πλευρά ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Σταύρος Κωνσταντάς.

«Πιστή στις διαχρονικές αξίες της και στον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό της, η Εθνική Ασφαλιστική βελτιώνει συνεχώς τις υποδομές της, στοχεύοντας στη δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων και κορυφαίων υπηρεσιών οι οποίες διαρκώς βελτιώνονται, επικαιροποιούνται και εκσυγχρονίζονται, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής, αλλά και στις επιμέρους επιθυμίες του κόσμου» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

«Η εταιρεία δεν έχει άλλωστε τυχαία κερδίσει την εμπιστοσύνη του ενός και πλέον εκατομμυρίου των ασφαλισμένων της. Μέσα από μια σειρά σημαντικών κοινωνικών δράσεων, στις δύσκολες αυτές μέρες που διανύει η χώρα, βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον Έλληνα. Την περσινή χρονιά, η Εθνική Ασφαλιστική πραγματοποίησε περισσότερες από 50 δράσεις στους τομείς της κοινωνίας και των ευπαθών ομάδων, της υγείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*