Βράβευση της ING Ελλάδος για την υποστήριξη του προγράμματος Ecomobility

Η ING Ελλάδος βραβεύτηκε για την υποστήριξη του προγράμματος «Ecomobility, Οικολογική Μετακίνηση. Η ΙΝG Ελλάδος συνεχίζει να είναι υποστηρικτής του προγράμματος για την οικολογική μετακίνηση, στο οποίο συμμετέχουν μαθητικές ομάδες γυμνασίων από όλη την Ελλάδα.
 Μετά από μια σειρά εκδηλώσεων που ολοκληρώθηκαν το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, έφτασε η μεγάλη στιγμή των αποτελεσμάτων από το διαγωνισμό που συμμετείχαν ομάδες μαθητών από 27 πόλεις της Ελλάδας. Με την παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, των Επιστημονικών Φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεργαζόμενων Φορέων, καθηγητών, μαθητών και γονέων έγινε η ανακοίνωση των δέκα καλύτερων εργασιών και η γνωστοποίηση της ομάδας των νικητών που θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες.
Το Βραβείο για την Καλύτερη Εργασία για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη είναι ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου η νικήτρια ομάδα και ο καθηγητής της θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον περιβαλλοντικό προσανατολισμό της, να περιηγηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να επισκεφθούν το Γραφείου του Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Οι ομάδες μαθητών με τις πιο δημιουργικές προτάσεις παρέλαβαν βραβεία και τιμητικούς επαίνους, ενώ το καλοκαίρι θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, την Περιβαλλοντική Κατασκήνωση που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY. 
Η Εκστρατεία, που διοργανώνεται από το ECOCITY για έκτη χρονιά, υλοποιήθηκε στη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2008–9 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*