Το AIU αναδείχθηκε ως ο Κορυφαίος Ασφαλιστικός Οργανισμός παγκοσμίως

Το American International Underwriters (AIU) – ο διεθνής κλάδος Γενικών Ασφαλειών του AIG, στον οποίο ανήκει και η AIG Greece – αναδείχθηκε από το διεθνώς διακεκριμένο οικονομικό περιοδικό EUROMONEY, ως ο Κορυφαίος Ασφαλιστικός Φορέας παγκοσμίως, βάσει έρευνας που διενεργεί το περιοδικό σε ετήσια βάση. 

Όπως πρόσφατα έχει ανακοινωθεί, το AIU αποτελεί τον πυρήνα της υπό σύσταση νέας και ανεξάρτητης εταιρίας AIU Holdings Inc., που θα συγκεντρώσει το σύνολο των δραστηριοτήτων όλων των εταιριών Γενικών Ασφαλειών του AIG σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται αναλυτικά στο τεύχος Απριλίου 2009 του EUROMONEY, κατατάσσει πρώτο το AIU σε τέσσερις – παγκοσμίου κλίμακας κατηγορίες, καθώς και πρώτο σε τέσσερις καίριες περιφέρειες (Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη, Άπω Ανατολή, Κεντρική Ασία και Λατινική Αμερική). Οι κατηγορίες στις οποίες το AIU απέσπασε τις παραπάνω διακρίσεις είναι: 
           Εύρος παρεχόμενων υπηρεσιών
           Καινοτομία
           Τιμολογιακή πολιτική και ευελιξία
           Διαχείριση αποζημιώσεων
Σχολιάζοντας τις ανωτέρω εξελίξεις, ο κος Nicholas C. Walsh, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του AIU και Αντιπρόεδρος της AIU Holdings Inc, δήλωσε: «Η εξαιρετική αξιολόγηση του AIU, όπως προκύπτει από την έρευνα του EUROMONEY, υπογραμμίζει τη δυνατότητά μας να εξυπηρετούμε πλήρως τις ασφαλιστικές ανάγκες των πελατών μας, ασφαλίζοντας βάσει των αρχών του underwriting, αποζημιώνοντας άμεσα και προσφέροντας πρωτοποριακές υπηρεσίες. Παράλληλα, η επιτάχυνση σύστασης της AIU Holdings Inc. με πυρήνα το AIU, σηματοδοτεί τη διατήρηση και στο μέλλον της παγκόσμιας ηγετικής θέσης της εταιρίας στον χώρο των Γενικών Ασφαλειών». 
O κος Χρήστος Αδαμαντιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Greece, σημείωσε: «Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την AIG Greece – ποιότητα εξυπηρέτησης, προϊοντικές λύσεις, τιμολογιακή πολιτική, υπηρεσίες αποζημιώσεων – και που είναι κοινά σε όλο τον κόσμο του AIU, αναγνωρίζονται έμπρακτα από τους ασφαλιζόμενους-πελάτες μας. Είναι ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά, για τα οποία περισσότεροι από 120.000 ασφαλιζόμενοι και 1.000 διαμεσολαβούντες εμπιστεύονται σήμερα την AIG Greece».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*