ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ

Ανάμεσα στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία, καθώς αναζητεί μια στρατηγική μεταρρυθμίσεων του κρατικού της μηχανισμού είναι και το θέμα του Ασφαλιστικού, χρόνιο πρόβλημα στην Ελλάδα. Το σύγγραμμα κατανοεί σε βάθος το πρόβλημα του ασφαλιστικού, εστιάζοντας σε ηθικά διλήμματα που προκύπτουν από τον τρέχοντα τρόπο διαχείρισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, του οποίου οι συνέπειες αντανακλώνται στην αγορά εργασίας.

 Στο βιβλίο του, ο κ. Π. Βουρλούμης προτείνει μια ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από την χάραξη μιας νέας δημόσιας πολιτικής με προσαρμοσμένες θεωρητικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις από πλευράς κρατικού μηχανισμού, οι οποίες θα επιφέρουν ριζική βελτίωση στην δημόσια διοίκηση. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, ο συγγραφέας θεωρεί απαραίτητη την σύμπραξη πολιτικών δυνάμεων, καθώς και την διασφάλιση των συνθηκών που θα επιτρέψουν την ουσιαστική προσέγγιση του θέματος. Η ιδιαίτερη προσφορά του βιβλίου αυτού έγκειται στο γεγονός ότι αναγνωρίζει τη σημασία αυτής της πορείας και αναδεικνύει ένα τόσο τεχνικό θέμα μεθοδικά, απλά και κατανοητά.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα: aπόφοιτος του London School of Economics. Διετέλεσε Επικεφαλής στον Όμιλο της Εμπορικής Τράπεζας , Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΑLPHA Finance, της ALPHA Aμοιβαίων και της ΑLPHA BANK ROMANIA, καθώς και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Τράπεζας ALPHA, Πρόεδρος της FRIGOGLASS και της AΕGEAN BALTIC BANK. Επίσης διετέλεσς Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.. Τέλος διετέλεσε Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΤΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*