back to top
33 C
Athens
Σάββατο 27 Ιουνίου 2026

Στο “μικροσκόπιο” της Κομισιόν κορυφαίες μεσιτικές εταιρείες

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στο “μικροσκόπιο” της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ μπαίνε η “αφρόκρεμα” των μεσιτικών εταιρειών του City του Λονδίνου, αφού η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την έρευνα που είχαν ξεκινήσει οι βρετανικές αρχές, εν μέσω υποψιών ότι οι Jardine Lloyd Thompson (JLT), η Marsh, η Aon, η Willis Ltd και η UIB μοιράζονταν μεταξύ τους ευαίσθητες εμπορικά πληροφορίες για τον κλάδο ασφάλισης αερομεταφορών.Μια πρακτική που δεν συνάδει -εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον- με την κοινοτική νομοθεσία περί υγιούς ανταγωνισμού.

- Advertisement -

“Η Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι έχει αναλάβει επισήμως την έρευνα για πιθανές πρακτικές στρέβλωσης του ανταγωνισμού σε μεσιτικά προϊόντα στον κλάδο (αντ)ασφάλισης αερομεταφορών. Δεν μπορούμε να προκαταλάβουμε την έκβαση της έρευνας”, ανέφερε η ανακοίνωση των Βρυξελλών.

Η διεξαγωγή της έρευνας γνωστοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο όταν όλες οι προαναφερθείσες εταιρείες εξέδωσαν ανακοινώσεις όπου παραδέχονταν ότι οι πρακτικές τους διερευνούνταν από την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Συμπεριφορών (Financial Conduct Authority-FCA) της Μεγάλης Βρετανίας, με την οποία και συνεργάζονταν. Στη συνέχεια, τρεις  εκ των εταιρειών επιβεβαίωσαν ότι έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” της Κομισιόν, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της FCA.

- Advertisement -

H Willis Towers Watson γνωστοποίησε την περασμένη Πέμπτη την έναρξη της έρευνας της Κομισιόν, διευκρινίζοντας ότι αυτη επικεντρώνεται στην ανταλλαγή εμπορικά ευαίσθητων πληροφοριών μεταξύ ανταγωνιστών στον κλάδο (αντ)ασφάλισης αερομεταφορών καθώς και την πιθανή συνεργασία μεταξύ ανταγωνιστικών εταιρειών στον ίδιο χώρο. “Η εταιρεία δεν μπορεί στην παρούσα φάση να αξιολογήσει το πώς θα ολοκληρωθεί ή έρευνα και οποιοδήποτε άλλο εποπτικό ζήτημα προκύπτει από τις υπό διερεύνηση πρακτικές”, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Και ο Dan Glaser, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marsh & McLennan, παραδέχθηκε την έναρξη έρευνας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις Βρυξέλλες κατά την τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου της εταιρείας. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η JLT. Η Aon και ο όμιλος UIB δεν προέβησαν σε κανένα σχόλιο για το θέμα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η μεγάλη έρευνα της ΑΟΝ για τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις των συνταξιοδοτικών παροχών

Όπως παρουσιάστηκε από τον Γ. Κεντούρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, στο #ocin26

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

Γεωπολιτική αστάθεια, AI και νέα εποχή στις εμπορικές ροές – Οι προβλέψεις της Atradius για την ασφάλιση πιστώσεων του 2026

Η ασφάλιση πιστώσεων εξελίσσεται σε βασικό εργαλείο χρηματοδότησης επιχειρήσεων, ενώ οι ασφαλιστικοί οργανισμοί καλούνται να παρέχουν συντονισμένες λύσεις σε πολλαπλές αγορές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Δέκα χρόνια πριν, θυμάστε τι γράφαμε;

Ούτε κατάρρευση ούτε αναγέννηση. Η Allianz Trade εξετάζει ποιες προβλέψεις επαληθεύθηκαν και πού βρισκόμαστε σήμερα

Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην Οδική Ασφάλεια – Ιστορική πρόοδος για την Ελλάδα

Ύστερα από χρόνια στασιμότητας, η χώρα μας κατέγραψε μείωση-ρεκόρ 22% στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα στην ετήσια έκθεση PIN

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,24% ο ΕΔΑ του 2024

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Γ. Καραβίας: «Φτάνουμε εκεί που δεν πηγαίνει κανείς»

Τι δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Karavias κατά τη βράβευσή του στο 19th Insurance Conference – #inco26

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF